Biznis
16.08.2022. 16:14
R. E.

Prognoza Goldman Saksa

Ni zlato više nije sigurno

Zlato
Izvor: Shutterstock

Cene zlata pale su uoči objavljivanja važnih podataka o inflaciji potrošačkih cena, dok je investiciona banka Goldman Saks smanjila svoje prognoze za ovaj plemeniti metal, zajedno sa srebrom, navodeći kao razlog povećanu pažnju na promenljive prioritete Federalnih rezervi.

"Mekša stopa inflacije mogla bi biti upravo ono što je potrebno da se probije barijera otpora i ponovo se učvrsti vrednost iznad 1800 dolara, što se nije desilo od početka leta“, rekao je Kreg Erlam, viši tržišni analitičar u OANDI, u napomeni za kupce.

Inače, stratezi Goldman Saksa smanjili su svoje projekcije vrednosti plemenitih metala, za koje banka kaže da su povezane sa opštim zabrinutostima Federalnih rezervi zbog visoke inflacije i slabog ekonomskog rasta.

Prošle godine, banka je povećala svoje prognoze za zlato na 2500 dolara po unci sa očekivanjima da će strahovi od recesije u SAD dovesti do povećanja potražnje koja je istorijski uvek bila jači faktor od stvarnih stopa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Srbija ima više od 37 tona rezervi zlata"
Rezerve zlata

Jorgovanka Tabaković

23.11.2021. 11:07

"Srbija ima više od 37 tona rezervi zlata"

Srbija ima više od 37 tona rezervi zlata i sve zlato je povučeno u našu zemlju, izjavila je guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
25°C
20.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve