Biznis
14.06.2022. 12:53
R. E.

Beograd

Ozbiljan "udarac po džepu" za prevoznike koji ne uključe klimu

Autobus
Izvor: Shutterstock

Inspektori za javni linijski prevoz putnika Sekretarijata za inspekcijske poslove kontinuirano kontrolišu ispravnost i funkcionalnost klima-uređaja u vozilima gradskog prevoza.

Inspektori kontrolišu njihovu ispravnost u skladu sa odredbama Odluke o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda, kada je temperatura vazduha iznad 25 stepeni Celzijusovih, navodi se u saopštenju Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Za svako vozilo čija klima ne funkcioniše inspektori izdaju prekršajni nalog prevozniku u iznosu 20.000 dinara, počev od 20. maja. Izvršeno je, kako se navodi, 27 terenskih kontrola na terminusima i pregledano 449 vozila.

Utvrđeno je da 40 vozila (29 privatnih prevoznika i 11 vozila GSP) nije imalo funkcionalne klima-uređaje, zbog čega je izdato 40 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 800.000 dinara.

"Кao i prethodnih godina, apelujemo na prevoznike da redovno održavaju klima-uređaje u svojim vozilima kako bi se rizik korišćenja vozila gradskog prevoza tokom visokih temperatura sveo na minimum", ističe se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Beograd dobija mobilnu aplikaciju za pomoć slepima u javnom prevozu
Slepi, slabovidi

Vesić najavio

19.10.2021. 15:05

Beograd dobija mobilnu aplikaciju za pomoć slepima u javnom prevozu

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić razgovarao je sa predstavnicima Udruženja slepih i slabovidih osoba "Slepi - gledamo srcem" o problemima sa kojima se te osobe suočavaju i najavio da će, između ostalog, biti napravljena mobilna aplikacija koja će im pomoći prilikom korišćenja javnog prevoza.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
26.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve