Biznis
06.12.2022. 18:05
R.E

"Zero COVID"

Pritisak MMF-a na Kinu

kina, korona
Izvor: Shutterstock

Međunarodni monetarni fond pridružio se horu ljudi koji pozivaju Kinu da usvoji fokusiraniji pristup pandemiji korona virusa jer politika "Zero COVID“ u zemlji izaziva proteste zbog karantina i zadržava drugu najveću svetsku ekonomiju.

Direktorka MMF-a Kristalina Georgieva pozvala je na "ponovnu kalibraciju“ krutog kineskog pristupa "Zero COVID“, koji ima za cilj izolaciju svakog slučaja "upravo zbog uticaja koji ima i na ljude i na ekonomiju“, navodi "Asošijeted pres“.

Georgieva je ove komentare dala u intervjuu za AP, nakon što su proteklog vikenda u kineskim gradovima i Hongkongu izbili protesti koji predstavljaju najjače javno neslaganje prethodnih decenija.

"Vidimo važnost odustajanja od masovnih karantina tako što bi se prebacili na ciljana ograničenja, koja bi omogućila Kini da obuzda širenje COVID-a bez znatnih ekonomskih troškova.“

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kinezi pustoše prodavnice, moguće novo "zaključavanje"
1

Peking

25.11.2022. 14:28

Kinezi pustoše prodavnice, moguće novo "zaključavanje"

Stanovnici glavnog grada Kine počeli su da prazne samoposluge i navaljuju na aplikacije za isporuke pošto su gradske vlasti naredile ubrzanu izgradnju centara za kovid karantin i poljskih bolnica.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
23.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve