Biznis
02.10.2021. 19:51
Tanjug

Neuspela blokada puta

Protest advokata: Stop bankarskom teroru!

ADVOKATI, 2. 10. 2021.
Izvor: FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIĆ

Protest advokata i građana nezadovoljnih pravnim stavom Vrhovnog kasacionog suda kojim se smatra da je dozvoljeno da banke ugovaraju troškove obrade kredita, završen je posle neuspelog pokušaja učesnika da odu do autoputa, koji su planirali da blokiraju.

Prvobitno su se okupili ispred Ustavnog suda u Bulevaru kralja Aleksandra gde su ponovo zatražili povlačenje tog stava koji, kako kažu, šteti građanima, nakon čega je usledila protesna šetnja do Palate pravde.

Učesnici protesta nosili su transparente sa porukama "Povucite ga!", "No pasaran!", "Poštujte zakon! Stop bankarskom teroru".

Ispred Ustavnog suda se, između ostalih, obratio advokat Miroslav Živković koji je rekao da je 16. septembra pravosuđe u Srbiji prestalo da postoji.

"16. 9. izdali su dopunu nakon koje smo se mi pobunili. Rekli su nam da nemamo prava na proteste, da to nije po etici, nekom kodeksu. Sa ovog mesta im odgovaramo, imamo samo jedan zahtev, a to je ''Povucite ga!'', rekao je Živković.

ADVOKATI, 2. 10. 2021.
Izvor: FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIĆ

Okupljeni su tu potpisivali peticiju obustave rada cele advokature u Srbiji dok se ne promeni stav Vrhovnog kasacionog suda.

Zbog protesta, duž trase šetnje saobraćaj je bio obustavljen.

Mediji prenose da su učesnici protesta posle Palate pravde, iako nije bilo najavljeno, krenuli ka autoputu i najavili kratku blokadu, ali da ih je policija u tome sprečila.

Dodaju da je, posle neuspelog pokušaja da se ode do autoputa, protest završen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Banke neće tražiti naplatu sudskih troškova
banka, bankomat

Advokati u protestu

20.09.2021. 14:14

Banke neće tražiti naplatu sudskih troškova

Banke su iskazale načelnu spremnost da u slučaju svakog povoljnog ishoda spora pred Vrhovnim kasacionim sudom, od druge strane ne naplaćuju troškove koje su same imale u vezi sa vođenjem svakog pojedinog spora, već da oni ostanu na teret banaka, saopšteno je iz Udruženja banaka.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve