Biznis
02.12.2021. 21:05
Tanjug

Suzan Arnold

Prvi put u istoriji kompanije, "Dizni" će voditi žena

Kompanija Dizni
Izvor: Shutterstock

Kompanija "Volt Dizni" je prvi put u svojoj istoriji, dugoj 98 godina, imenovala jednu ženu za predsednika upravnog odbora američkog giganta u industriji zabave.

Suzan Arnold, koja je već 14 godina član "Diznijevog" borda direktora, naslediće na toj dužnosti Boba Igera krajem ove godine, izveštava BBC.

Suzan Arnold 2.12.2021.
Izvor: EPA-EFE / Heidi Gutman / Disney / ABC Television Group

Ona je ranije bila izvršni direktor u globalnoj investicionoj kompaniji Karlajl.

Iger, koji je 2020. godine dao ostavku na mesto generalnog direktora "Diznija" posle 15 godina na toj funkciji, napustiće kompaniju do kraja ovog meseca.

"Kao nova predsednica upravnog odbora, radujem se što ću nastaviti da služim dugoročnim interesima ''Diznijevih'' akcionara i tesnoj saradnji sa glavnim izvršnim direktorom Bobom Čapekom koji nadograđuje stoletno nasleđe stvaralačke izvrsnosti i inovativnosti kompanije“, navela je Arnold u saopštenju.

Ona je takođe je radila na višim rukovodnim pozicijama u nekim od najvećih američkih kompanija, uključujući Proktor&Gembl i Mekdonalds.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Osnivač i izvršni direktor Twittera podneo ostavku
Džek Dorsi, 29. 11. 2021.

Džek Dorsi

29.11.2021. 18:18

Osnivač i izvršni direktor Twittera podneo ostavku

Osnivač i izvršni direktor Twittera Džek Dorsi, podneo je ostavku na mesto prvog čoveka ove društvene mreže i odluka odmah stupa na snagu. Dorsi će ostati član menadžmenta do sledeće godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve