Biznis
10.11.2022. 12:32
Beta

Važno

Račun za struju - obavezno pogledajte stavku broj 6

struja
Izvor: Shutterstock

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović pozvala je građane da na svojim oktobarskim računima obrate pažnju na popust za uštede u potrošnji električne energije.

"Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine, ostvaruju pravo na popust od 15 odsto. Za uštedu električne energije za 20 do 30 odsto umanjenje će iznositi 20 odsto, a za uštedu veću od 30 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta", podsetila je Đedović.

Kako je preciziarano, popust je na računu iskazan u okviru stavke šest: "popust za racionalnu potrošnju električne energije", a obračunava se na osnovu Zaključka Vlade Srbije od 16. septembra, kojim se preporučuje Elektroprivredi Srbije, da domaćinstvima koja smanje potrošnju električne energije, odobri popust u periodu od 1. oktobra ove godine do 31. marta 2023. 

Đedović je još jednom apelovala na građane i privredu da se po pitanju potrošnje električne energije ponašaju "odgovorno i racionalno u ovim teškim vremenima".

Anketa

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Moraćemo da se pozabavimo cenom struje i gasa"
Struja, električna energija

Dubravka Đedović

06.11.2022. 09:16

"Moraćemo da se pozabavimo cenom struje i gasa"

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović izjavila je da će Vlada Srbije u jednom momentu morati da se pozabavi i cenama struje i gasa, jer su one "skoro najniže u Evropi".
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
07.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve