Biznis
23.05.2023. 17:15
Beta

(Ne)očekivano

Zbog čega TikTok tuži američku državu Montanu

TikTok
Izvor: Shutterstock

Kompanija za društvene medije TikTok tužila je saveznu američku državu Montanu, prvu koja je zakonom zabranila tu aplikaciju.

U tužbi je navedeno da je zakon neustavno kršenje prava na slobodu govora i da je zasnovan na "neutemeljenim spekulacijama" da bi kineska vlada mogla da dođe do podataka korisnika.

Tužba TikToka stiže nakon tužbe još petoro kreatora sadržaja koji imaju iste argumente kao i taj da država Montana nema nadležnost da se bavi pitanjima nacionalne bezbednosti, prenosi Glas Amerike.

Obe tužbe su podnete federalnom sudu u Misuli.

"TikTok nije delio, niti će deliti podatke američkih korisnika sa kineskom vladom i preduzeo je mere da štiti privatnost i bezbednost svojih korisnika, kao što je i čuvanje podataka američkih korisnika u SAD", navedeno je u žalbi.
 

Kineski zakoni traže od kineskih kompanija da dele podatke sa vladom iz bilo kojih razloga za koje se čine da imaju veze sa nacionalnom bezbednošću. TikTok tvrdi da im se to nikada nije dogodilo.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Meta" žestoko kažnjena u Evropi
Meta

Facebook

22.05.2023. 13:32

"Meta" žestoko kažnjena u Evropi

Irski regulator je kaznio kompaniju "Meta" sa 1,2 milijarde evra zbog kršenja evropskih pravila o zaštiti podataka na društvenoj mreži Facebook.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve