Biznis
15.03.2023. 15:05
R. E.

Pitanje bezbednosti

Da li će TikTok biti zabranjen u Americi?

TikTok
Izvor: Shutterstock / Konstantin Savusia

Napor za zabranu TikToka u Sjedinjenim Američkim Državama prikuplja sve više pristalica, među kojima su i predsednik Bajden i Bela kuća, kao i dvostranačka grupa od 12 senatora, koji su ponudili su svoju podršku.

Savetnik predsednika Džoa Bajdena za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da će najnoviji dvopartijski zakon kojim će se blokirati TikTok, nazvan "Zakon o ograničenju“, pomoći da se "pozabavimo pretnjama sa kojima se danas suočavamo, kao i da sprečimo da se takvi rizici pojave u budućnosti“.

"Radujemo se što ćemo nastaviti da radimo i sa demokratama i sa republikancima na ovom zakonu i pozivamo Kongres da brzo reaguje kako bi što pre stigao na predsednički sto“, rekao je Salivan u saopštenju koje je izdala Bela kuća.

Demokratski senator Mark Vorner iz Virdžinije, republikanski senator Džon Tun iz Južne Dakote i drugi senatori naglasili su da ovaj zakon o ograničenju nije samo blokiranje TikToka, već da ima široku strategiju zaštite nacionalne bezbednosti.

Izvršni direktor TikToka Šu Zi Ču trebalo bi da se prvi put pojavi pred kongresnom komisijom 23. marta, kada će svedočiti pred Komitetom za energetiku i trgovinu. Ovakva saslušanja retko imaju veliki uticaj na tok događaja, međutim ukoliko saslušanje loše prođe po izvršnog direktora, to bi moglo dodatno da pogura zakon ka potpisivanju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto Evropska komisija zabranjuje TikTok zaposlenima
Tik Tok

Bezbednost podataka

23.02.2023. 18:05

Zašto Evropska komisija zabranjuje TikTok zaposlenima

Evropska komisija je svojim zaposlenima zabranila da koriste kinesku aplikaciju TikTok na službenim telefonima iz bezbednosnih razloga.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
03.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve