Život
10.03.2023. 18:40
Beta

Za korisnike u Evropi

TikTok uvodi nove mere zaštite podataka

TikTok
Izvor: Shutterstock

Kineska društvena platforma TikTok objavila je niz novih mera koje će preduzeti da ojača zaštitu podataka korisnika u Evropi.

Kako prenosi Sinhua, nove mere uključuju poboljšanje kontrole pristupa korisničkim podacima uvođenjem bezbednosnih kapija koje će određivati pristup zaposlenih evropskim TikTok korisničkim podacima i prenos podataka van Evrope.

"Svaki pristup podacima ne samo da će biti u skladu sa relevantnim zakonima o zaštiti podataka, već će prvo morati da prođe kroz ove bezbednosne kapije i dodatne provere", navodi TikTok.

Proces će nadgledati evropska bezbednosna kompanija kao treća strana.

TikTok je rekao da će takođe koristiti napredne tehnologije kako bi osigurao privatnost korisničkih informacija, kao što je pseudonimizacija ličnih podataka, tako da se pojedinac ne može identifikovati bez dodatnih informacija.

Kompanija će početi da čuva podatke evropskih korisnika lokalno od ove godine, uspostavljanjem još dva nova data centra u Irskoj i Norveškoj.

Prošle godine, prvi evropski centar podataka TikTok-a uspostavljen je u Dablinu, u Irskoj.

"Kada postanu operativna, ova tri data centra predstavljaće ukupnu godišnju investiciju od 1,2 milijarde evra", saopštio je TikTok.

Nove mere pod nazivom "Projekat detelina" sprovodiće se tokom ove i 2024. godine.

TikTok trenutno ima preko 150 miliona korisnika širom Evrope.

"Sa ovakvim razmerama dolazi i značajna odgovornost. Izgradnja poverenja osiguiavanjem bezbednosti, privatnosti i sigurnosti naše zajednice i njihovih podataka je ključna", kažu iz kompanije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zapratite MUP Srbije na TikToku
TikTok

Oni prate trendove

08.03.2023. 12:50

Zapratite MUP Srbije na TikToku

Ministarstvo unutrašnjih poslova, vodeći se aktuelnim trendovima, priključilo se društvenoj mreži TikTok gde građani mogu da prate dešavanja i zanimljivosti u vezi sa radom Ministarstva. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
02.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve