Biznis
21.09.2021. 14:05
R.E.

Kolektivna tužba

Twitter mora da plati kaznu od 810 miliona dolara 

twitter
Izvor: Shutterstock

Američka društvena mreža Twitter je saopštila da će platiti 809,5 miliona dolara u sklopu nagodbe povezane sa kolektivnom tužbom, u kojoj se tvrdi da je ta kompanija obmanula investitore u vezi sa podacima o rastu njene korisničke baze i o tome koliko korisnika je imalo interakciju sa ovom platformom.

Kompanija iz San Franciska je saopštila da se predloženom nagodbom, koju i dalje mora da odobri sudija, rešavaju sve tužbe protiv te kompanije, i da Twitter ne priznaje bilo kakve prekršaje, prenosi agencija AP.

U prvobitnoj tužbi, koju je 2016. godine podnela investitorka u Twitteru Doris Šenvik, navodi se da su rukovodioci Tvitera "svesno dali netačne javne izjave u vezi sa ovim pokazateljima i da nisu otkrili interne informacije, što je rezultiralo naduvanom cenom akcija koja je pala kada je istina o angažovanju korisnika postala poznata".

Kompanija je saopštila da planira da iskoristi gotovinu za plaćanje nagodbe u četrvtom kvartalu 2021. godine, i da očekuje da će kao rezultat toga uknjižiti jednokratni gubitak.

U tužbi se navodi da su rukovodioci Twittera 2014. godine saopštili da se očekuje da će se prosečna mesečna baza korisnika, srednjoročno gledano, značajno povećati "na preko 550 miliona", i na "preko milijardu" gledano na duže staze.

U 2019. godini, Twitter je prestao da prijavljuje mesečne podatke o korisnicima, a sada objavljuje samo dnevni broj korisnika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Talibani imaju Twitter, a Tramp ne
tviter, twitter

Društvene mreže

19.08.2021. 10:00

Talibani imaju Twitter, a Tramp ne

Bivši predsedniK SAD Donald Tramp osudio je društvenu mrežu Twitter jer je, prema njegovim rečima, dozvolila talibanima da se oglašavaju, dok je njegov nalog ukinut.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
28.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve