Biznis
15.12.2022. 20:25
Beta

Šta to znači za nas

Vlada Srbije donela uredbu o gasu: Evo koji je njen cilj

gas
Izvor: Shutterstock

Vlada je usvojila Uredbu o privremenoj meri ograničavanja cene gasa i nadoknadi razlike u ceni prirodnog gasa nabavljenog iz uvoza ili proizvedenog u slučaju poremećaja na tržištu prirodnog gasa, što će za posledicu imati povećanje cene prirodnog gasa u iznosu od 11 odsto.

To će uticati na krajnje potrošače čija će nabavna cena ovog energenta biti uvećana najviše do tog iznosa, saopšteno je iz vlade.

Cilj Uredbe je otklanjanje posledica skoka cene gasa kao način ublažavanja posledica energetske krize u cilju zaštite privrede i građana koji su upućeni na njegovo koršćenje.

Vlada je usvojili izmenjenu Uredbu o vanrednoj interventnoj meri podrške proizvođačima brašna kojom su obezbedjena dodatna sredstva u iznosu od 193.558.000 dinara za one proizvođače koji su to pravo ostvarili.

Usvojena je i izmenjena Uredba o utvrdjivanju programa finansijske podrške poljoprivrednim proizvodjačima suncokreta roda 2022. godine, kako bi se očuvala stabilnost dohotka proizvodjača.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo zašto je cena gasa 'eksplodirala'
gas

Severni tok

05.09.2022. 14:17

Evo zašto je cena gasa 'eksplodirala'

Cene prirodnog gasa eksplodirale su posle objave o potpunom zatvaranju Severnog toka jedan, u trenutku kada su i cene nafte povišene pred odlučujući sastanak Opeka plus na kome bi moglo da se odluči o smanjenju proizvodnje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
02.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve