Biznis
16.09.2022. 13:24
Beta

Preporuka EPS-u

Vlada Srbije odobrila popust onima koji uštede struju

struja, sijalica, svetlo
Izvor: Shutterstock

Vlada Srbije u petak je preporučila Elektroprivredi Srbije (EPS) da domaćinstvima obračunava popust na zaduženje za električnu energiju i time umanji račune, počev od računa za oktobar ove godine zaključno sa računom za mart 2023. godine.

Pravo na popust od 15 odsto imaće domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine, dok će domaćinstva koja umanje potrošnju za 20 do 30 odsto imati pravo na popust od 20 odsto na račun za električnu energiju.

Najveći popust, od 30 odsto, imaće domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za više od 30 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Država će time stimulisati domaćinstva da smanje potrošnju električne energije, što će pomoći smanjenju troškava EPS-a i stabilazaciji snabdevanja u vreme globalnog poremećaja na tržištu električne energije i naglog skoka cene, navedno je u saopštenju Vlade Srbije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pročitajte preporuke Ministarstva za štednju struje
struja, sijalica, svetlo

Važno

30.08.2022. 10:17

Pročitajte preporuke Ministarstva za štednju struje

Ministarstvo rudarstva i energetike Srbije saopštilo je da je donelo predloge preporuka za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije za državnu upravu, jedinice lokalne samouprave, preduzeća u državnom vlasništvu, privredu i domaćinstva.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
21.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve