Biznis
13.08.2022. 10:44
R.E.

Vojnicima po ugovoru

Vučić najavio povećanje plata u vojsci

Vojska Srbije
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će zaposlenima u Vojsci Srbije, vojnicima po ugovoru, od 1. januara 2023. godine plate biti povećane za 25 odsto.

Vučić je za televiziju Prva rekao da je to način da pokažu da vojnici mogu da budu dobro plaćeni, jer su po njegovim rečima, prva i druga brigada dobro opremljene, ali slabo popunjene.

"Imate treću i četvrtu brigadu od Vranja do Kraljeva, to je Vojska Srbije", kazao je predsednik, navodeći da "Beograd i Vojvodina praktično ne postoje".

Kada je u pitanju obavezni vojni rok, Vučić je istakao da je ta odluka pred Skupštinom Srbije, ali da je on, "kao vrhovni komandant vojske", za uvođenje te obaveze.

"Mislim da to treba da bude kratak vojni rok... Da li će to biti tri ili četiri meseca, ili 100 dana, mislim da je to zaista ništa i u poređenju sa iskustvom i znanjem i sa dugom koji, na kraju krajeva, svi imamo prema otadžbini", kazao je predsednik.

Komentarišući to što se Srbiji zamera što kupuje novo naoružanje, Vučić je naveo da trka u naoružavanju u svetu traje od 1945. godine do danas.

"Na kraju, na svetskom nivou, pobeđuje taj koji ima oružje", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vojska Srbije zapošljava - prijavite se
vojska, vojnik

Ako tražite posao...

02.06.2022. 12:35

Vojska Srbije zapošljava - prijavite se

Ministarstvo odbrane je objavilo javni konkursi za prijem osoba iz građanstva u radni odnos u Vojsci Srbije na neodređeno vreme - podoficira i civilnih lica
Close
Vremenska prognoza
few clouds
19°C
02.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve