Srbija
11.08.2022. 10:33
R.E.

Novi Pazar

Obuka borbenih timova 63. padobranske brigade (FOTO)

1
Izvor: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Pripadnici 63. padobranske brigade realizovali su u sredu uveče, padobranske skokove u noćnim uslovima u širem rejonu Novog Pazara.

Skokovi su realizovani iz helikoptera Mi-8 Ratnog vazduhoplovstva i PVO, tehnikom visokog iskakanja i niskog otvaranja, uz upotrebu specijalnih padobrana tipa krilo, koji omogućavaju precizno prizemljenje na nepristupačnim terenima.

Obuci borbenih timova 63. padobranske brigade u noćnim uslovima prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. On se i ovom prilikom uverio da je profesionalni sastav jedinice izvanredno osposobljen za realizaciju padobranskih skokova na slobodno dejstvo sa opremom i naoružanjem i izvođenje borbenih dejstava nakon helikopterskog desanta, piše u saopštenju Ministarstva odbrane Republike Srbije. 

Noćni skokovi iz različitih tipova vazduhoplova predstavljaju jedan od važnijih segmenata napredne padobranske obuke, koja se realizuje sa ciljem uvežbavanja i provere osposobljenosti specijalnih timova 63. padobranske brigade za izvršavanje borbenih zadataka i primenu vertikalnog manevra u noćnim uslovima i na nepoznatom terenu, uz postizanje faktora iznenađenja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vojska Srbije zapošljava - prijavite se
vojska, vojnik

Ako tražite posao...

02.06.2022. 12:35

Vojska Srbije zapošljava - prijavite se

Ministarstvo odbrane je objavilo javni konkursi za prijem osoba iz građanstva u radni odnos u Vojsci Srbije na neodređeno vreme - podoficira i civilnih lica
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
30.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve