Foto
23.06.2024. 18:05
R.E.

Dan policije

Sećanje na policajce koji su dali život čuvajući bezbednost građana (FOTO)

1
Izvor: FOTO: MUP

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, povodom obeležavanja Dana Ministarstva i Dana policije, položio je lovorov venac u Novom Beogradu na spomen-obeležje u znak sećanja na policijske službenike koji su dali život čuvajući bezbednost građana svoje zemlje.

"Ovde ispred spomenika svim policajcima i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su izgubili život prilikom vršenja svoje službene dužnosti, odajemo počast svake godine. Naša je obaveza da se njihova žrtva ne zaboravi, jer samim tim dajemo primer za buduće generacije da je policija tu da zaštiti narod, građane i da će uložiti sve za bezbedniju sadašnjost i budućnost građana Srbije“, istakao je ministar Dačić.
 

Ministar je izjavio i da to sećanje mora biti i konkretizovano, da porodice žrtava treba da budu deo familije Ministarstva unutrašnjih poslova i uopšte, briga cele države Srbije.

"Velika zahvalnost svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u našoj dugoj istoriji, istoriji koja je duga više od dva veka, davali najvrednije što su imali, svoje živote za budućnost Srbije“, poručio je ministar Dačić.

Istovremeno, visoki predstavnici Ministarstva položili su vence na više lokacija u Beogradu i Valjevu.

Pomoćnik direktora policije i načelnik PU za grad Beograd Veselin Milić i komandant Žandarmerije Saša Kosović položili su venac na spomen-obeležje na Čukur česmi.

Venac na spomen-ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, u Ulici kneza Miloša, položili su pomoćnik direktora policije - načelnik UKP Ninoslav Cmolić i v. d. pomoćnika ministra - načelnika SIKT Milan Žižović.

Takođe, na Novom groblju, pomoćnik direktora policije Dejan Luković položio je venac na spomenik žandarmu Ivku Prokiću. Venac na spomen-obeležje, memorijalni zid u Palati Srbija, položili su pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević i komandant SAJ-a Spasoje Vulević.

Načelnik PU u Valjevu Vlada Jerinić položio je venac na spomenik Jakovu Nenadoviću.

Ministar Dačić sa saradnicima prisustvovao je i sečenju slavskog kolača, povodom obeležavanja slave Ministarstva unutrašnjih poslova - Svete Trojice. Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se nizom manifestacija širom Srbije u znak sećanja na presudnu ulogu srpske Žandarmerije u sukobima sa Turcima kod Čukur česme, 1862. godine, u Beogradu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve