Hronika
02.09.2022. 12:43
Beta

Priznao krivicu

Član Belivukovog klana prebačen na tajnu lokaciju

hapšenje, lisice
Izvor: Shutterstock

Član kriminalne grupe Veljka Belivuka, Srđan Lalić, koji je na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela osuđen na 18 godina zatvora, pušten je iz pritvorske jedinice beogradskog Okružnog zatvora i prebačen na tajnu lokaciju na kojoj o njemu brinu pripadnici Jedinice MUP-a Srbije za zaštitu svedoka, prenela je Politika.

Po navodima lista, Lalić je ušao u program zaštite učesnika u krivičnom postupku pošto je tužiocu dao informacije o više ubistava za koje je optužen Belivukov kriminalni klan.

On će biti ispitan pred sudskim većem koje vodi postupak protiv optuženih članova klana pošto svi okrivljeni iznesu odbrane a pošto da svoj iskaz, više neće biti u obavezi da dolazi na suđenja.

Veljko Belivuk, Marko Miljković i još 28 članova kriminalne grupe optuženi su za pet ubistava, otmice, mučenja, silovanja, prodaju droge i posedovanje oružja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Osam godina rata kavačkog i škaljarskog klana
Kriminal, pištolj

Vođe preživele

28.08.2022. 15:36

Osam godina rata kavačkog i škaljarskog klana

Osam godina rata kavačkog i škaljarskog klana donelo je brojne zločine u kojima su ubijeni najistaknutiji predstavnici oba narko-klana. Glavne vođe i jedne i druge kriminalne organizacije: Jovan Vukotić na čelu "Škaljara“ i Radoje Zvicer na čelu "Kavača“ su i dalje živi, ali u bekstvu i bez svojih najbližih saradnika.
Close
Vremenska prognoza
fog
14°C
04.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve