Hronika
23.07.2021. 02:01
R.E.

Šest meseci od hapšenja

Goran Sultanović: Miki Aleksiću je ugrožen život, a nekome to možda odgovara

mika-aleksic-01-autor-milena-arsenic-011info.com-2.jpeg

Miroslav Mika Aleksić uhapšen je 16. januara 2021. zbog optužbi za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica svoje dramske grupe “Stvar srca”. Njegov advokat, ali i supruga i prijatelji glumci, tvrde da mu je zdravlje ozbiljno narušeno i da je on životno ugrožen.

“Zdravstveno stanje moga supruga je prilično dramatično, a sudije tvrde da mesto na kojem se on nalazi ima obezbeđenu maksimalnu zdravstvenu zaštitu. Međutim, polovinom aprila Mika je imao ozbiljnije srčane tegobe, a pregled mu je zakazan za 26. maj. Za popravku zuba koji ga boli, čekao je 14 dana. Zašto zaštitnik građana ne ode da vidi sve to i proveri”, pitala je u emisiji na televiziji Happy supruga okrivljenog Biljana Mašić.
 

U istoj emisiji, koja je emitovana u četvrtak uveče, gosti su bili i glumci Goran Sultanović i Rastko Janković, kao i advokat Miroslava Mike Aleksića - Zoran Jakovljević.

“Ne bih da Miku poredim sa Slobodanom Miloševićem ali kako je on skončao u Hagu, tako bi nekima odgovaralo da Mika, ne daj Bože, nesrećno skonča u pritvoru. Onda ne bi bilo ni dokazivanja postupka, ni svedoka, ni otkrivanja moćnika”, rekao je Sultnović, a sa njim se slaže i supruga Biljana: “Ukoliko ih posluži sreća i Mika umre, strašno je što ja to izgovaram, ali biće im divno: nemate proces i sve se obustavlja”.
 

Na pitanje voditeljke emisije kome bi takav scenario odgovarao, advokat Jakovljević kaže da je “hapšenje Aleksića veliki projekat stranih obaveštajnih službi”.

“Ušli smo u eru sumraka srpskog novinarstva ali i pravosuđa. Ovakvu kampanju protiv jedne osobe nisam video za svojih 70 i nešto godina koliko imam. U trenutku kada je Mika priveden svi mediji listom su počeli za njega da upotrebljavaju termine: silovatelj, monstrum i slično”, rekao je Sultanović.

“S jedne strane imamo naslovne strane skoro svih novina koje su odmah osudile Miku Aleksića, a sa druge strane imamo sud koji ga već šest meseci drži u pritvoru. U međuvremenu smo imali najezdu silovatelja: od Palme, Lečića, Teodosićevog brata. Lečić je, na primer, imao pravo da javno iznese svoju odbranu, Palma se od optužbi branio čak i u Skupštini. Čujem da je brat Teodosića pušten nakon saslušanja. Jedino Miki i novinarima nije mesecima dozvoljeno da se progovori jedna reč u njegovu odbranu”, kaže Sultanović.
 

Mikina supruga Biljana je objasnila da je “hajka”, kako je rekla, počela 16. januara: “Mika je lišen slobode u 19:45 časova, a  dnevne novine ‘Blic’ su odmah imale intervju i naslovnu stranu. Mija Bejlogrlić je naslovnu stranu objavila i pre ‘Blica’. Nikome nije bilo zanimljivo da to ispita”.

“’Blic’, ali i svi ostali, o Mikinim navodnim delima pišu na ‘majke mi’, bez dokaza”, rekao je glumac Rastko Jovanović, a supruga optuženog je pročitala kako glasi Član 73 Zakona o javnom informisanju i medijima:

“U cilju zaštite ljudskog dostojanstva, kao i nezavisnosti, ugleda i nepristrasnosti suda ili drugog nadležnog organa, niko se u mediju ne sme označiti učiniocem kažnjivog dela, odnosno proglasiti krivim ili odgovornim pre pravnosnažnosti odluke suda”.

“Zašto niko nije tražio od sudije dozvolu da intervjuiše tog strašnog čoveka koji je sada u pritvoru”, pita supruga Mike Aleksića.

“Ljubomora, povređena, sujeta, možda neko ko želi da otvori školu glume… ne znam i neću time da se bavim jer nemam dokaze”, kaže Sultanović i dodaje da mu nije namera da brani Miku, već njegov život koji je, kako kaže, u pritvoru u kojem se nalazi već šest meseci , ozbiljno ugrožen.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dokazi za devet krivičnih dela
Miroslav Aleksić

Miroslav Mika Aleksić

12.07.2021. 09:54

Dokazi za devet krivičnih dela

Miroslav Mika Aleksić (69), vlasnik studija glume "Stvar srca“, optužnicom koju je pre nekoliko dana potvrdilo Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu tereti se za dva krivična dela silovanja u produženom trajanju, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela nedozvoljenih polnih radnji – ukupno devet krivičnih dela na štetu sedam oštećenih devojaka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
38°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve