Hronika
11.04.2022. 14:16
Beta

Korona i kriminal

Hapšenje u Doma zdravlja Stari grad zbog lažne vakcinacije

vakcina, vakcinacija, vakcine
Izvor: Shutterstock

Policija je uhapsila četiri osobe, među kojima i medicinsku sestru Doma zdravlja Stari grad u Beogradu, zbog sumnje da su u službene evidenije uneli lažne podatke o vakcinaciji jednog muškarca protiv korona virusa.

Uhapšene su Lj.N. (27) i S.K. (40), zaposlene u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd, medicinska sestra Doma zdravlja Stari grad J.R. (62) i M.R.R. (23) zbog sumnje da su izvršile krivično delo trgovina uticajem, odnosno zloupotreba službenog položaja. 

Lj.N. je osumnjičena da je preko S.K. uticala na J.R. da u službene evidencije tog doma zdravlja unese podatak da je vakcinom imunizovan jedan muškarac, iako nije, za šta je Lj.N. od supruge tog muškarca M.R.R. primila 24.000 dinara.

Lj.N. je osumnjičena i da je uticala na šezdesetčetvorogodišnju lekarku u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Beograd da izda dokument o pregledu dvadesetpetogodišnjeg muškarca, iako on nije bio na pregledu, kako bi dobio Potvrdu o privremenoj sprečenosti za rad i tako opravdao nedolazak na posao.

Policija će protiv lekarke podneti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, a protiv 25-godišnjaka zbog falsifikovanja isprave.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Doktorka u Novom Sadu izdavala lažne potvrde o vakcinaciji?
doktor, hapšenje

Korona i kriminal

10.02.2022. 13:10

Doktorka u Novom Sadu izdavala lažne potvrde o vakcinaciji?

Policija Odeljenja za borbu protiv korupcije u Novom Sadu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su tri osobe zbog malverzacija sa potvrdama o vakcinisanju protiv virusa kovid 19.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
21.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve