Svet
25.10.2021. 16:05
Tanjug

Rusija

Lažne kovid propusnice zamalo ih koštale života: Samo sebe varaju

Kovid propusnice 10.9.2021.
Izvor: Shutterstock

Oko 80 odsto građana koji tvrde da su vakcinisani vakcinom “Sputnjik V“, a oboleli su od nove infekcije korona virusa u teškom obliku, svoje potvrde o vakcinaciji su jednostavno - kupili, izjavio je Aleksandar Gintsburg, šef ruskog Gamaleja centra koji je razvio vakcinu “Sputnjik V“.

“Ako su oni, koji su se navodno vakcinisali Sputnjikom V, ozbiljno razboleli nakon toga, kako pokazuju podaci, onda se radi o ljudima koji su, nažalost, koristili lažne sertifikate. Među njima je 80 odsto onih koji su kupili sertifikate“, rekao je Gincburg za rusku agenciju TASS.

On je objasnio da je moguće proveriti da li je neko vakcinisan Sputnjikom V ili ne uz pomoć posebne analize za prisustvo markera leka.

“Vidimo da ljudima nedostaju ovi markeri u 80 odsto slučajeva“, izjavio je Gincburg.

Stručnjak je takođe rekao da su slučajevi kupovine sertifikata, koji su poznati široj javnosti, samo delić onoga što se zapravo događa.

“Ljudi troše novac, a onda se razbole i umru za svoj novac. Oni sami sebe varaju. Očigledno da se njihova vizija menja. Oni počnu da veruju da su zaista vakcinisani i zanemare ograničenja karantina. Kao posledica ovih promena ponašanja, rizik od obolevanja dramatično se povećava. Osim toga, oni stavljaju druge u smrtnu opasnost“, zaključuje Gincburg.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Da su lekovi toliko efikasni ne bi nam trebala vakcina"
apoteka, lekovi

Radojević Škodrić

19.10.2021. 11:54

"Da su lekovi toliko efikasni ne bi nam trebala vakcina"

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) prof. dr Sanja Radojević Škodrić rekla je u "Uranku" K1 televizije da je cena novog leka "sotrovimab" koji je pre nekoliko dana počeo da se primenjuje u Srbiji - 4.000 dolara.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
29.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve