Hronika
16.07.2021. 10:41
R.E.

Pobuna

Kavčani pretili da će zapaliti zatvor

fff-zatvor-4-710x474.jpg

Dve ekipe za sprovođenje, dupla smena zatvorske straže, medicinska ekipa i vatrogasci u četvrtak su čuvali mir u Istražnom zatvoru u Spužu, zbog operativne informacije da će grupa pritvorenika bliska kavačkom kriminalnom klanu pokušati da zapali prostorije te ustanove.

Navodno, to su planirali da učine zbog instaliranih ometača za signal mobilnih telefona, čije korišćenje im je i inače zabranjeno,  pišu Vijesti.

Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS), zvanično su “Vijestima” odgovorili da su na osnovu operativnih podataka bili spremni za reagovanje na nepredviđene bezbednosne rizike.

“Nadležni u UIKS-u su shodno podacima dobijenim na osnovu operativnog rada, tokom dana imali pojačane bezbednosne aktivnosti, kojim su bile obuhvaćene pripreme nadležnih u slučaju potrebe za reakcijom u odnosu na nepredviđene bezbednosne rizike, koji bi bili usmereni u pravcu narušavanja stanja bezbednosti u organizacionoj jedinici UIKS-a - Istražni zatvor Podogrica", navedeno je u odgovoru. Napominje se da je reč o aktivnostima koje se realizuju u odnosu na bezbednosnu procjenu, a sve u cilju održavanja stanja bezbednosti stabilnim.

Od Kotora do Triglava

Slovenački kavači

Hapšenje

Slovenački kavači

06.06.2021. 13:43

Od Kotora do Triglava

“Vijesti” navode da je u četvrtak oko 20 sati ispred Istražnog zatvora bilo vozilo Službe zaštite i spasavanja, a na ulazu u tu zgradu bio je pojačan broj službenika.

Sagovornik iz UIKS-a tada je rekao da je stanje mirno i da se u Istražnom zatvoru nije dogodio nijedan incident.

Nije precizirao ko je među “pobunjenicima”, tvrdeći da Uprava nije dobila nikakve zahteve od pritvorenih lica i konstatovao je da s njima svakako ne bi pregovarali. Drugi izvor rekao je da su neki od vođa kavačkog klana pretili pobunom.

Prema poslednjim, nezvaničnim informacijama, vatrogasci su oko 20:30 sati ušli u zgradu Istražnog zatvora, do ćelija u kojima su pritvorenici.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uhapšeno oko 60 članova Kavačkog klana
Hapšenje

U Sloveniji

25.05.2021. 19:05

Uhapšeno oko 60 članova Kavačkog klana

Slovenačka policija uhapsila je oko 60 osoba osumnjičenih da su članovi Kavačkog klana, međunarodne kriminalne grupe sa sedištem u Crnoj Gori, koji ima ogranak i u Sloveniji, a deluje i u Srbiji i drugim evropskim državama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve