Hronika
12.10.2021. 07:05
Tanjug

Uprava carina

Krijumčarenje grafičkih kartica - nov trend?

grafičke kartice
Izvor: Shutterstock

Carinici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš uspeli da spreče još jedan pokušaj krijumčarenja skupih grafičkih kartica koje su putnici pokušali bez prijavljivanja da prenesu preko granice.

Čini se da krijumčarenje vrednih grafičkih kartica postaje svojevrstan trend, jer se pored računara i računarske opreme, ove kartice sve češće sreću u carinskim prekršajima.

Tako je bilo i u nedelju na Horgošu, kada je na ulaz tog prelaza pristigao ''BMW X3'' nemačkih registarskih oznaka kojim su 53-godišnji bugarski državljanin i njegova saputnica putovali iz Nemačke ka Bugarskoj, saopštila je Uprava carina.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave, oboje su rekli da sa sobom nose samo lične stvari. Međutim, detaljnim pregledom automobila u prtljažniku je u torbi koja se nalazila između dva kofera pronađeno četiri grafičke kartice čija je vrednost procenjena na gotovo 11.000 evra.

Reč je o grafičkim karticama marke ''Geforce'' od kojih najskuplja košta više od 400.000 dinara.

Bez obzira na to što je vozač tvrdio da roba nije njegova, već da ga je šef zamolio da mu ove uređaje preveze do Bugarske, putnici treba da znaju da su oni odgovorni za sve stvari koje nose sa sobom, pa i za one koje su primili na prevoz.

Kako vrednost neprijavljenih kartica prelazi jednu trećinu vrednosti automobila kojim su one prevožene, i vozilo je privremeno zadržano.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Krijumčario zlato u "Maseratiju"
zlato, nakit, sat

Na Batrovcima

26.07.2021. 14:28

Krijumčario zlato u "Maseratiju"

Na graničnom prelazu Batrovci zaplenjeno je 600 grama zlatnog nakita.
Close
Vremenska prognoza
mist
1°C
09.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve