Hronika
27.05.2021. 12:31
Tanjug

Na prelazu Gradina

Neobičan pokušaj krijumčarenja

droga
Izvor: Shutterstock

Carinici su u saradnji s policijom na graničnom prelazu Gradina, osujetili neobičan pokušaj krijumčarenja više od 67 kilograma droge, koja skoro da i nije bila sakrivena, saopštila je Uprava carina.

Slučaj je otkriven kada je u noći između srede i četvrtka, oko 01.20 časova, za detaljan pregled izdvojen automobil "opel astra" holandskih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio 54.godišnji državljanin Holandije turskog porekla. Na pitanje da li ima nešto za prijavljivanje, vozač automobila je rekao da nema ništa, sem ličnog prtljaga.

Ubrzo je utvrđeno da to nije tačno, jer su već na samom početku kontrole iza prednjih sedišta pronađene dve velike crne kese pune narkotika, navodi se u saopštenju.

Precizira se da su u kesama pronađene tri manje kese pune tableta narandžaste i plave boje sa utisnutim oznakama LAV i NASA, kao i 10 valjkastih paketa presovane bele praškaste materije.

Daljom kontrolom je i u prtljažniku automobila, ispod tapacirunga prostora predviđenog za rezervni točak, pronađeno još 16 kesa identičnih narandžastih i plavih tableta.

Analiza je pokazala da se radi tabletama ekstazija, čija je ukupna količina preko 62 kilograma, saopštila je Uprava carina.

Dodaje se kako je takođe utvrđeno da valjkasti paketi sadrže kokain u ukupnoj količini od 5,3 kilograma.

Policija i tužilaštvo preuzeli su drogu, automobil i vozača u dalju nadležnost, navodi se u saopštenju.

Uprava carina ocenjuje da krijumčarenje narkotika ne jenjava, o čemu svedoči i podatak da je 2020. godine uprkos pandemiji carinska služba na granicama zaplenila preko 1,5 tone droge.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Švercerske rute narkotika
Kokain zaplena

Balkan-tranzitno područje

22.05.2021. 12:10

Švercerske rute narkotika

Jadranske luke Bar i Drač glavne su pozicije za uvoz velikih količina kokaina, sakrivenog među pošiljkama voća i životinjske kože iz Latinske Amerike. Iz ovih luka kokain se dalje švercuje po Evropi, spakovan u posebnim bunkerima automobila i transportnih kamiona.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve