Hronika
23.02.2022. 17:15
Tanjug

Detla Holding

Miškovići pravosnažno oslobođeni

Sud
Izvor: Shutterstock

Vlasnik Detla Holdinga Miroslav Mišković i njegov sin Marko, pravosnažno su oslobođeni od optužbi da su utajili porez, dok je vlasnik Nibens grupe Milo Ðurašković pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog toga što je oštetio kruševačku Fabriku maziva.

Ovom odlukom Apelacionog sud u Beogradu preinačena je prvostepena presuda Specijalnog suda kojom je Marko Mišković bio osuđen na godinu dana kućnog zatvora i novčanu kaznu zbog poreske utaje, a Miroslav Mišković na dve i po godine zatvora i novačnau kaznu, jer mu je u tome pomogao.

Ovom odlukom Miškovići su oslobođeni svih sumnji zbog kojih su bili uhapšeni 2012. godine i imaće pravo da traže odštetu od države zbog neosnovanog boravka u pritvoru i višegodišnje blokade imovine.

Ranije su pravosnažno oslobođeni optužbi za nanošenje štete putarskim preduzećima.

Odlukom koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda optužbi za pomaganje Marku Miškoviću u utaji poreza oslobođeni su pravosnažno i Jadranka Bardić i Živojin Petrović.

Ðurašković je takođe oslobođen od optužbi za utaju poreza, ali je osuđen zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica u vezi sa FAM-om, na tri godine zatvora, tako što mu je kazna smanjena za 15 meseci.

Njegovim saradnicima kazne su smanjene od godinu dana do nekoliko meseci, pa su Dejan Jevtić i Bora Jelić osuđeni na po godinu i po dana zatvora.

Risto Ristić osuđen je na dve godine zatvora, Branislav Jovanović i Srdan Filipović na po godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor, a Ljiljana Kostić na 20 meseci zatvora.

Milu Ðuraškoviću i privrednom društvu "Sheer korporacija“ oduzeta je imovinska korist pribavljena izvršenjem krivicnog dela, pa su obavezani da na račun budžeta Srbije uplate Ðuraškovć 933.748.249 dinara, a "Sheer korporacija“ 114.207.676,04 dinara.

"FAM“ a.d. je upućen na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko - pravnog zahteva.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
28.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve