Hronika
21.06.2022. 19:39
Beta

Beograd

Objavljeni zvanični rezultati obdukcije tela Mateja Periša

sud, sudnica
Izvor: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnova sumnje da je smrt hrvatskog državljanina Mateja Periša (27) posledica izvršenja krivičnog dela.

Mediji su preneli da je tužilaštvo to utvrdilo imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30/31. decembra 2021. kao i izvršene provere do pronalaska tela 18. maja u Dunavu, kod Ade Huje.

Navedeno je da je telo zatečeno u fazi odmaklih postmortalnih promena.

Okolnosti koje su prethodile nestanku Periša, izjave lica koja su pre nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provere i obdukcioni nalaz "ne ukazuju da je njegova smrt povezana sa bilo kojim vidom nasilja".

Obdukcijom, koju je po nalogu Višeg javnog tužilštva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu, konstatovano je da na telu Periša nema povreda kostiju glave, vrata, trupa, ni udova.

Navedeno je da su rezultati toksikoloških analiza pokazali "prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil alkohola".

"Takođe, u uzorku kose je identifikovan kokain i benzoilekgonin u tragovima", dodalo je tužilštvo.
 

Komisijsko veštačenje obavila su tri veštaka, lekara specijalista sudske medicine.

Policija je, od trenutka prijave nestanka Periša intenzivno tragala za njim i preduzimala sve mere i radnje u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti njegovog nestanka.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Plenković zahvalio srpskoj policiji
Andrej Plenković 19.5.2022.

Slučaj Mateja Periša

19.05.2022. 15:21

Plenković zahvalio srpskoj policiji

Premijer Hvatske Andrej Plenković izrazio je saučeće porodici Splićanina Mateja Periša čije je telo posle pet meseci pronađeno u Dunavu i zahvalio MUP Srbije na saradnji u tom slučaju.
Close
Vremenska prognoza
light rain
18°C
26.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve