Hronika
16.04.2022. 10:43

Viši sud

Određen pritvor Darku Šariću

zatvor
Izvor: Shutterstock

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal doneo je rešenje o pritvoru do 30 dana Darku Šariću i još četvorici osumnjičenih.

Kako je saopšteno iz Višeg suda u Beogradu, nakon saslušanja pritvor je određen osumnjičenima D.Š, D.L, D.O, D.M i U.R.

Darko Šarić, koji čeka pravosnažnu presudu zbog šverca kokaina i pranja novca, njegov advokat Dejan Lazarević, koji je takođe glavni branilac osumnjičenog vođe kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i još trojica osumnjičenih uhapšeni su u okviru medjunarodne akcije EUROPOL-a i EUROJUST-a 14. aprila u Beogradu.
 

"Pritvor im je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će se okrivljeni, svaki ponaosob, boravkom na slobodi kriti ili dati u bekstvo i postati nedostupni pravosudnim organima, da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela, i da će kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo", navodi se u saopštenju Višeg suda.
 

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog rešenja.

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilašva za organizovani kriminal osumnjičenom Darku Šariću stavlja se na teret, između ostalog, i teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Osumnjičeni D.L. se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, izazivanje opšte opasnosti, kršenje Zakona o tajnosti podataka i zloupotreba službenog položaja.

D.O. se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za izazivanje opšte opasnosti, dok se D.M. tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja i za kršenje Zakona o tajnosti podataka.

Osumnjičenom U.R. stavljeno je na teret udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanja opšte opasnosti.

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) u petak je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovanovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića i Uroša Radovanovića.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lažni pasoši: Tržište od milion evra
Hrvatski pasoš

Original falsifikata

15.04.2022. 10:15

Lažni pasoši: Tržište od milion evra

Cena slobode koju poslednje dve decenije kriminalci iz regiona plaćaju za falsifikovane lične isprave, posebno za pasoše zemalja koje su članice EU, dostigla je cifru od oko milion evra.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
26.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve