Hronika
15.11.2023. 14:41
R.E./Tanjug

Viši sud u Beogradu

Potvrđena optužnica protiv roditelja ubice iz "Ribnikara"

Sud, lisice
Izvor: Shutterstock

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je u sredu rešenjem optužnicu protiv Vladimira K. i Miljane K., oca i majke maloletnika koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Pored oca i majke optuženi su i vlasnik streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M. Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja, navodi se u saopštenju tog suda.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović 10. oktobra je u obraćanju novinarima saopštio da je tužilaštvo sudu podnelo optužnicu protiv četiri osobe.

Tužilac Stefanović je istakao da je u optužnici predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno da je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i da oružje nije čuvao kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Na prostoru zločina u 'Ribnikaru' memorijal, poput spomenika đacima u Kragujevcu"
rIBNIKAR

Đukić Dejanović

27.08.2023. 09:25

"Na prostoru zločina u 'Ribnikaru' memorijal, poput spomenika đacima u Kragujevcu"

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je danas da će učenici u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, u kojoj je u maju ubijeno devetoro učenika i čuvar, imati časove u jednom delu zgrade, dok će na prostoru zločina biti memorijal, poput spomenika đacima u Kragujevcu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
05.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve