Hronika
14.09.2021. 14:03
Tanjug

Dobio 30 godina

Osuđen ubica mladića u Dimitrija Tucovića: Žrtvu je izabrao nasumično

zatvor
Izvor: Shutterstock

Viši sud u Beogradu osudio je Neđeljka Ðurovića (31) na 30 godina zatvora za ubistvo studenta Miloša Mileusnića (24) 27. januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu.

Sud je na osnovu priloženih bioloških tragova, snimaka sa kamera, izjava svedoka i ostalih dokaza utvrdio da je Ðurović 27. januara izašao sa nožem u ruci iz svoje kuće, naleteo na Mileusnića i izbo ga oko 5:50 sati.

"Žrtvu je izabrao nasumično, nije poznavao Miloša, već ga je ubio iz čiste obesti, bezdušno i bezobzirno, sa direktnim umišaljem, zbog čega ga je osudio za krivično delo teško ubistvo na podmukao način", rekla je sudija Nataša Albijanić.

Sudija je podsetila da je Ðurović sam policajce odveo na mesto gde je odbacio nož, te da sud nije prohvatio njegovu odbanu u kojoj je negorao da je on izvršio ubistvo, već svedočenje policajaca.

Sud je oca ubijenog mladića kao oštećenog uputio da u parnici ostvari svoj imovinsko pravni zahtev, a Ðuroviću je produžio pritvor do upućivanja na izdržavanje kazne, po pravosnažnosti presude.

Ðurović je presudu saslušao mirno stojeći dok su dva stražara bila oko njega, ali je nakon toga pitao sudiju da li može i on nešto da kaže. Sudija mu je odgovorila da za to sada nije ni vreme ni mesto. On na ruci nosi brojanicu sa krstićem.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbe.

Tužilaštvo je tražilo da optuženi bude osuđen na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, dok je Ðurović od početka suđenja negirao da je on osoba koja je na smrt Mileusnića izbola nožem u ranim jutarnjim časovima 27. januara. On je uhapšen ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru.

Pred izricanje presude prijatelji ubijenog Miloša, među kojima je i njegov cimer Filip, okupili su se ispred sedišta Višeg suda u Beogradu da sačekaju presudu. Većina njih nosila je iste majice, na kojima je poruka: "Samo da si nasmejan, takvog te pamtim", a doneli su i transparent na kom piše "pravda za Miloša".

Izricanju presude prisustvovao je i otac ubijenog mladića, obučen skroz u crno, Goran Mileusnić.

 

"Mogao je da bude osuđen i na 40, ali ja sam zadovoljan. Mislim ne mogu nikad da budem zadovoljan, jer nijedna sudska presuda neće vratiti mog sina", rekao je Goran Mileusnić novinarima ispred Palate pravde.

Rekao je da još ne zna da li će se žaliti na presudu i upitao koja je svrha toga, jer je, kako kaže, i samo suđenje predugo trajalo, dve i po godine i odlagano zbog korone.

On je izrazio nadu da Apelacioni sud neće spustiti kaznu za pet, šest godina ili izreći neku drugu kaznu uz koju bi Ðurović bio slobodan za 10 godina, pa da kako je naveo, sutra opet nekog može da ubije iz čista mira.

Mileusnić žali što će ostatak života provoditi bez deteta, ali je zadovoljan što je zločinac sklonjen sa ulice.

Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan. Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ubistvo u Belvilu: Potvrđena optužnica
Sud

Sledi suđenje

31.08.2021. 13:07

Ubistvo u Belvilu: Potvrđena optužnica

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje o potvrđivanju optužnice protiv petorice okrivljenih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve