Hronika
02.05.2023. 10:27
Beta

Apel

Počinje moto-sezona: MUP poslao poruku motorciklistima

Skuter
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo unutrašnjih poslova, imajući u vidu povoljne vremenske uslove koji nam predstoje, a koji donose početak moto-sezone i veći broj dvotočkaša u saobraćaju, apeluje na sve vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise, posebno one koji se odnose na ograničenje brzine kretanja.

Ozren Kragić iz Uprave saobraćajne policije upozorava da su analize pokazale da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali motociklisti gubitak kontrole nad motorom usled neprilagođene brzine.

On je vozačima motocikala poručio i da obavezno koriste zaštitne kacige, kao i druge delove zaštitne opreme.

"Apelujemo i na sve vozače drugih vozila da obrate posebnu pažnju na motocikliste, da ne vrše nagle manevre vozilom, kao i da koriste vozačka ogledala i pokazivače pravca", rekao je Kragić.
 

Istakao je da će saobraćajna policija u narednom periodu obavljati aktivnu kontrolu vozača motora, ali i svih drugih učesnika u saobraćaju upotrebom službenih motocikala.

Kragić je svim učesnicima u saobraćaju, posebno motociklistima, poručio da odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisa čuvaju svoj, ali i tuđe živote.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kad pre... Skoro 20.000 saobraćajnih prekršaja od početka godine
Policija

MUP

09.01.2023. 14:54

Kad pre... Skoro 20.000 saobraćajnih prekršaja od početka godine

Saobraćajna policija je od početka ove godine otkrila 19.451 saobraćajni prekršaj, među kojima je bilo 1.535 slučajeva vožnje pod dejstvom alkohola, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
2°C
03.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve