Hronika
06.09.2021. 17:14
Tanjug

Zatvoreno za javnost

Poznato kada će se Miroslav Aleksić naći pred sudom

MIroslav Mika Aleksić
Izvor: Autor Milena Arsenić, izvor 011info.com

Viši sud u Beogradu zakazao je za 1. oktobar pripremno ročište u procesu protiv vlasnika škole glume Miroslava Mike Aleksića, povodom optužbi da je silovao i polno uznemiravao sedam polaznica te škole.

Ročište je zakazano za 12 časova, precizirala je Tanjug portparolka suda Tatjana Tešić.

Pripremno ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu se će Aleksić kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta, na koje će Aleksić biti priveden iz pritvora u kojem se nalazi od 16. januara.

Suđenje bi trebalo da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti.

Početkom avgusta Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je u celosti optužnicu protiv Aleksića kojom se on tereti za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić pa i druge devojke.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Mika Aleksić ostaje u pritvoru
mika-aleksic-01-autor-milena-arsenic-011info.com-5.jpeg

Sud odlučio: Još 30 dana

09.07.2021. 13:48

Mika Aleksić ostaje u pritvoru

Viši sud u Beogradu ponovo je doneo rešenje o produženju pritvora do 30 dana vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću, nakon odluke Apelacionog suda koji je naložio ponovno odlučivanje o pritvoru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-8°C
24.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve