Hronika
18.05.2020. 20:45
Tanjug

Privedena četvorica napadača na Srbe u Vukovaru

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Policija je privela četvoricu napadača, starosti između 23 i 29 godina, od kojih trojica imaju prebivalište u Zagrebu, jedan je iz Vukovara, zbog napada na dvojicu Srba i nanošenje telesnih povreda jednom od njih.

Policijska uprava Vukovarsko-sremska privela je juče četvoricu osumnjičenih za fizički napad na dvojicu momaka srpske nacionalnosti.

Incident se dogodio prošle sedmice u centru Vukovara kada je više osoba, po svemu sudeći navijača Dinama, fizički nasrnulo na dvojicu mladića starosti 24 i 29 godina.

Napad se dogodio oko podne u blizini Gradske vijećnice, mlađoj žrtvi napada utvrđene su lakše telesne povrede, dok je stariji uspeo da pobegne.

Policija je ubrzo pronašla kombi zagrebačkih registracijskih oznaka s kojim su, prema sumnjama, osobe koje su izvršile napad došle u Vukovar.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Prema saopštenju PU Vukovarsko-sremske, počinitelji napada imaju 29, 23, a dvojica po 24 godine.

Troje osumnjičenih ima prebivalište u Zagrebu, dok je jedna osoba iz Vukovara.

Portparolka te policijske uprave je za portal hrvatskog nedeljnika Novosti rekla da će težinu povreda utvrditi Opštinsko državno tužilaštvo u Vukovaru.

Iz policije kažu da se prema njihovim saznanjima privedene osobe ne terete za zločin iz mržnje, ali tvrde da će DORH istražiti ima li počinjeno delo tih elemenata.

Protiv počinitelja podignute su krivične prijave, predati su u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-sremske, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
25.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve