Hronika
03.10.2023. 16:40
R.E./RTS

Parnični postupak

Zakazano pripremno ročište protiv roditelja maloletnika koji je izvršio masakr u "Ribnikaru"

sud
Izvor: Shutterstock

Pripremno ročište pred parnični postupak protiv roditelja dečaka koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara zakazano je za 20. oktobar.

Tužbu je podnelo ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra koji se dogodio u pomenutoj školi, a tuženi su maloletnik i njegovi majka i otac, prenosi RTS.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Protiv dečakovog oca je u toku i krivični postupak koji je u fazi istrage pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu. Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi postupak protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivično delo "teška dela protiv opšte sigurnosti", dok je maloletnik krivično neodgovoran, jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

V.D. direktorka "Ribnikara" podnela ostavku
1

Anđela Petrović

28.09.2023. 10:42

V.D. direktorka "Ribnikara" podnela ostavku

Anđela Petrović v.d. direktorka OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj se 3. maja dogodio masakr, podnela je ostavku na tu funkciju krajem prošle nedelje, saznaje nezvanično "Kurir".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
23.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve