Hronika
12.11.2021. 13:51
Tanjug

Za decembar

Suđenje Zvezdanu Terziću ponovo odloženo

Sud
Izvor: Shutterstock

Prirpemno ročište pred ponovni početak suđenja generalnom direktoru FK Crvena Zvezda Zvezdanu Terziću odloženo je u Višem sudu u Beogradu za 15. decembar, zbog izostanka Terzića.

Njegovi branioci su, kako Tanjug saznaje, obavestili sud da je Terzić bolestan, te da će o tome dostaviti sudu lekarsku dokumetaciju.

On je optužen da je ranije, kao prvi čovek OFK Beograda, zloupotrebio službeni položaj u vezi sa transferima fudbalera tog kluba.

Ianče ovo suđenje treba da krene ispočetka zbog promene predsednika sudskog veća i to pripremnim ročištem koje je zatvoreno za javnost, a nakon njega biće zakazan početak suđenja koje će biti javno.

Ovo suđenje počelo je još 2010. godine i bilo je u završnoj fazi, mada se nekoliko godina nije održavalo jer je sud čekao odgovore po zamolnicama iz inostranstva, odnosno da putem međunarodne pravne pomoći stigne dokumentacija u vezi sa prodajom jednog fudbalera.

Terzić se tereti da je sa saradnicima, zloupotrebom službenog položaja, od prodaje tri fudbalera OFK "Beograd" inostranim fudbalskim klubovima protivpravno prisvajao novac.

U pitanju su transferi fudbalera Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića, navodno "teški" više miliona evra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezdan Terzić o tome kada će otići iz Zvezde i koliki je, zapravo, dug
fudbal, lopta

Fudbal

22.09.2021. 12:30

Zvezdan Terzić o tome kada će otići iz Zvezde i koliki je, zapravo, dug

Prvi put kad ne budemo šampioni odlazim. Ja sam čovek koji je najodgovorniji za sve u klubu, najzaslužniji kad uđemo u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, ali i najveći krivac za neuspeh, rekao je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-1°C
19.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve