Sport
07.07.2021. 18:05
Tanjug

"Jedva čekamo navijače"

Terzić: Mnogo očekujem od sezone

Zvezdan Terzić
Izvor: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Dočekali smo i taj dan da se publika vraća na stadion, sa nestrpljenjem čekamo meč protiv Vojvodine na otvaranju sezone. Navijači su se uželeli utakmica i očekujem bar 25.000 ljudi na tribinama, izjavio je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

On je u razgovoru za klupsku TV u Austriji, gde je ekipa na pripremama, istakao da je Zvezda pravom putu, što pokazuje i odlična prodfaja sezonskih ulaznica.

"Narod je zadovoljan onim što smo uradili. Mnogo se očekuje od nas i to nas čini srećnim. Na prvu evropsku utakmicu mogu da dođu samo deca do 14 godina, preko osnovnih škola i školica fudbala. Koristim i ovu priliku da ih pozovem, da dođe što veći broj mališana. Definitivno možemo da napravimo spektakl. Potrebna nam je njihova podrška", rekao je Terzić.

On je odluku Fudbalkskog saveza Srbije da od naredne sezone četiri strana fudbalera mogu da budu na terenu, bez ograničenja na klupi, ocenio kao potpuno fudbalsku.

"Krucijalno se ništa nije promenilo što se tiče zaštite srpskih igrača, jer će ih i dalje sedmorica biti na terenu. Ono što je bilo nelogično je da se broj stranaca na klupi ograničava. U ovakvoj situaciji, treneru Dejanu Stankoviću i ostalima je sada ostavljena mogućnost da imaju kvalitetnog stranca na klupi i da stranac menja stranca. Imali smo problema sa tim, jer je čest bio slučaj da imamo šest ili sedam stranih fudbalera, pa da trojica ostanu na tribinama. Nije to pozitivno delovalo na njih, pre svega sa psihološkog aspekta, jer je ispadalo kao da su višak, a nisu".

Govorio je Terzić i o ideji skraćivanja Superlige na 10 ili 12 klubova.

"Ima argumenata i za i protiv. Ako gledamo iz ugla Crvene zvezde, nama je interes da bude što manje klubova, kako bi se koncentrisao kvalitet i da bi se podigao iznos za TV prava, da bismo dobili veći deo "kolača". S druge strane, ako gledamo društveni aspekt, naš zahtev može da deluje sebično i da podseti na pokušaj formiranja Superlige u Evropi. Za Zvezdu je veliki praznik kada u Beograd dođu Liverpul i Bajern, iako oni hoće da igraju sa sebi ravnima što se tiče budžeta, ali isto tako Kragujevac, Leskovac, Loznica vole da ugoste Crvenu zvezdu i to bude praznik za ceo taj deo Srbije. Kad bih bio predsednik FŠ, gledao bih iz tog ugla, a bio sam svojevremeno i tad sam hteo da favorizujem manje sredine van Beograda, nisam hteo da se desi "beogradizacija" srpskog fudbala", poručio je Terzić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Terzić o Prijoviću, Kolarovu, novoj sezoni...
Zvezdan Terzić

"Nije lako biti u Zvezdi"

24.06.2021. 15:37

Terzić o Prijoviću, Kolarovu, novoj sezoni...

Crveno-beli počeli su pripreme za novu sezonu, odradivši trening na staduionu "Rajko Mitić", posle kog kreću put Austrije.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve