Hronika
02.12.2021. 17:28
Tanjug

Advokat objasnio

Ubistvo Ćuruvije: Oštećeni su zadovoljni presudom

SLAVKO ĆURUVIJA, 2. 12. 2021.
Izvor: EPA / SRDJAN SUKI

Advokat Slobodan Ružić, punomoćmik porodice ubijenog novinara Slavka Ćuruvije rekao je da su oštećeni zadovoljni presudom kojom su optuženi za njegovo ubistvo osuđeni na ukupno 100 godina zatvora.

On je novinarima ispred Specijalnog suda rekao da su očekivali istu presudu (prva presuda je bila ukinuta) jer su isti i dokazi, ali da sada očekuje da će sud sada dati detaljnije obrazloženje.

"Sud je sada usmeno objasnio zašto smatra da je NN lice ubilo Ćuruviju i nadam se da smo sada na korak bliže kraju ovog slučaja", rekao Ružić novinarima ispred Specijalnog suda.

On je ukazao da očekuje žalbe odbrane na presudu, a nada se da će tužilaštvo za organizovani kriminal ovoga puta da se žali samo na deo presude o kaznama, ukazujući da Apelacioni sud sada mora da donese pravosnažnu presudu, jer nema više pravo da ukida prvostepenu, bilo nakon razmatrnaja žalbi bilo nakon što otvori glavni pretres.

On je istakao da je važno što je doneta osuđujuća presuda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Radomir Marković: Nisam ubio Ćuruviju
Ćuruvija, 25. 10. 2021.

Završna reč

25.10.2021. 22:52

Radomir Marković: Nisam ubio Ćuruviju

Nekadašnji šef Resora Državne bezbednosti Radomir Marković, optužen za organizovanje ubistva novinara i vlasnika Dnevnog Telegrafa Slavka Ćuruvije 1999. godine, izložio je svoju završnu reč, koju je spremio i pisanoj formi.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
20.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve