Hronika
26.01.2022. 20:05
Tanjug

45 osoba izgubilo život

Za veliku nesreću u Bugarskoj kriv je vozač

Saobraćajna nesreća, udes
Izvor: Shutterstock

Vozač autobusa proglašen je krivim za tešku nesreću koja se dogodila u Bugarskoj 23. novembra prošle godine, a u kojoj je život izgubilo 45 državljana Severne Makedonije, albanske nacionalnosti, javili su u sredu kosovski mediji.

Bugarski tužilac Borislav Sarafov rekao je u utorak agenciji BGNES da je za tešku tragediju odgovoran vozač autobusa agencije Besa Trans, prenosi Koha.

"Uzrok nesreće je što je vozač izgubio kontrolu nad autobusom. Ali i visoka i neprimerena brzina, iznad dozvoljenih normi“, naveo je Sarafov.
 

On je rekao da sada odluku treba da izvrše pravosudni organi u Severnoj Makedoniji i da o tome obavesti rodbinu žrtava, koji imaju pravo da provere materijale.

Nesreća se dogodila u ranim satima 23. novembra 2021. godine, kada je autobus agencije "Besa trans", koji se vraćao iz Istanbula, udario u klupu na magistrali Struma, kod sela Bosnek, u kojoj je 45 osoba izgubilo život.

Među žrtvama je bilo 12 dece, a većina članova porodica koji su otputovali u trodnevnu posetu Istanbulu u Turskoj.

Istrage o ovom slučaju počele su i u Severnoj Makedoniji, pošto su vlasti zaključile da slupani autobus nije imao dozvolu za međunarodni prevoz putnika.

Dvojica carinika suspendovana su nakon što su autobusu dozvolili da bez dozvole pređe granicu, turističkoj agenciji je oduzeta radna dozvola.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poginuo dečak na kojeg je naleteo automobil, vozač uhapšen
Saobraćajna nesreća, udes

Donja Ljubovija

26.01.2022. 13:13

Poginuo dečak na kojeg je naleteo automobil, vozač uhapšen

Policija u Ljuboviji uhapsila je J.S. (28) zbog sumnje da je u okolini ovog mesta, automobilom "subaru" naleteo na 15- godišnjeg pešaka koji je od zadobijenih povreda preminuo. U ovoj nezgodi su vozač i njegova saputnica lakše povređeni, navodi se u saopštenju policijske uprave Šabac.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve