Svet
24.11.2021. 22:48
R.E.

Besa Trans BTB

Tragedija u Bugarskoj: Autobus nije imao licencu (FOTO)

bulgaria
Izvor: Tanjug / BTA Agency Bulgaria / Minko Chernev

Autobus u vlasništvu "Besa Trans BTB“ koji je izgoreo u Bugarskoj nije bio licenciran za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza, te je ovom preduzeću sada oduzeta dozvola za rad, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Severne Makedonije.

Kako je navedeno, autobus registarskih oznaka SK-0884-BA u vlasništvu preduzeća "Besa Trans BTB“ koji je izgoreo u Bugarskoj na autoputu “Struma,” kada je poginulo 45 makedonskih državljana, a sedam njih povređeno, nije bilo licencirano za međunarodni prevoz putnika ili bilo koju drugu vrstu prevoza putnika, prenosi MIA.

U saopštenju se ističe da vozilo ne postoji ni u elektronskoj evidenciji izdatih dozvola za obavljanje unutrašnjeg ili međunarodnog prevoza putnika koje vodi Ministarstvo saobraćaja i veza.

Dodaje se da su registrovana tri licencirana vozila kompanije "Besa trans BTB", ali da izgorelog autobusa nema među registrovanim vozilima.

"U skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i zbog nedostataka koje je utvrdilo Ministarstvo saobraćaja i veza, a u cilju sprečavanja bilo kakvog drugog postupanja firme koja bi mogla da podstakne negativne posledice, firmi 'Besa Trans BTB' se oduzima dozvola za rad, odnosno zabranjuje obavljanje delatnosti", navodi se u saopštenju makedonskog ministarstva.

Iz Ministarstva ističu i da je Vlada na prošloj sednici obavezala Inspektorat da izvrši vanrednu kontrolu u preduzeću "Besa trans".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zapalio se autobus na liniji 33
Autobus

Autokomanda

22.10.2021. 00:10

Zapalio se autobus na liniji 33

U ulici Vojvode Stepe bb, kod Autokomande, zapalio se autobus na liniji 33, a u požaru niko nije povređen.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
4°C
01.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve