Hronika
21.11.2021. 14:00
Tanjug

Od početka godine

U Srbiji u saobraćaju stradalo 430 osoba

Saobraćajka, udes, sudar
Izvor: Shutterstock

U Srbiji je od početka godine u saobraćajnim nesrećama život izgubilo 430 osoba što je za 11 manje u odnosu na isti period lane, rečeno je na konferenciji u Beogradu povodom obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

"Imajući u vidu da je prošla godina bila godina korone, gde smo dobar deo vremena bili zaključani, odnosno imali mere koje su podrazumevale manje kretanja, očekivali smo da će se ove godine, s obzirom na takve mere, povećati broj saobraćajnih nezgoda", rekao je direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić na konferenciji u Starom dvoru.

Precizirao je da su prošle godine u Srbiji u saobraćajnim nesrećama poginule 492 osobe i siguran je da ćemo ovu godinu završiti sa barem 20 manje poginulih nego 2020. godine.

"Prošle godine su stradale 492 osobe i to je najmanje od kada se prati stanje bezbednosti saobraćaja", istakao je Pešić i dodao da je dobro to što se broj poginulih poslednjih godina smanjuje.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da od 492-oje poginulih u saobraćaju prošle godine, Beograd nije na prvom mestu što bi, dodao je, bilo prirodno s obzirom na broj stanovnika prestonice.

"To znači da se u Beogradu dosta radilo na prevenciji, mada je nama svaki izgubljen život mnogo i sve dok i jedna osoba strada u saobraćajnoj nesreći ne možemo da budemo zadovoljni rezultatima", rekao je Vesić.

Naveo je da svaka rekonstrukcija ulice znači neku vrstu prevencije od saobraćajne nesreće i da postoje problemi kao što je brza vožnja koja se, kako kaže, događa posle svake rekonstrukcije ulice.

"To je nešto što ćemo morati da rešavamo oštrijim kaznama i na tome ćemo, kao Grad, mnogo insistirati je ima onih koji voze neprilagođenom brzinom, čak i u ulicama za koje ne biste ni sanjali da neko može da koristi kao piste kao što su ulice u prigradskim, potpuno mirnim delovima grada", rekao je Vesić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
28.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve