Biznis
28.08.2021. 15:00
Tanjug

Potpisan ugovor

Brza saobraćajnica Beograd - Niš: Koliko košta i kada će biti gotova

auto put, put, autoput
Izvor: Shutterstock

Izgradnjom brze saobraćajnice od auto-puta Beograd - Niš do Golupca, spajamo Srbiju sa najlepšim delom Dunava i jednim od najlepših delova zemlje i podižemo taj kraj Srbije, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je nakon potpisivanja ugovora o izgadnji te saobraćajnice, istakao da je vrednost radova 337 miliona evra, a da će biti okončani u novembru 2024. godine.

“Za tri godine ići ćemo od Beograda do Gradišta za sat vremena, do Golupca za sat i 15 minuta. Mislim da to niko nije sanjao”, rekao je Vučić.

On je rekao i da je danas važan dan, jer je ugovor potpisan posle mnogo meseci izrade idejnog projekta i borbe za što je moguće nižu cenu izgradnje puta dugog gotovo 70 kilometara.

“Spajamo Srbiju sa najlepšim delom Dunava, i sa jednim od najlepših delova zemlje, sa divnim narodom na istoku, koji smo zapostvljali ne samo 80 godina, već više od veka”, rekao je Vučić.

On je precizirao da je ponuda kineske kompanije “Shangdong” bila 337 miliona, a prva sledeća čak 407 miliona evra, zahvalivši kineskim partenrima na dobroj, korektnoj ponudi.

VUCIC SHANDONG SASTANAK
Izvor: FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIĆ

“Mi ovim gradimo budućnost za požarevački kraj, ceo Braničevski, ali I Borski okrug”, rekao je Vučić i na mapi pokazao kuda će tačno proći nova brza saobraćajnica.

Ukazao je na to da put neće voditi uz obalu Dunava, već se put od Velikog Gradišta do Golupca skraćuje, a pritom se ide preko onih mesta koja su zaboravljena, u kojim je malo ljudi ostalo.

Dodao je da se time što put ne ide uz Dunav, štiti životna sredina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sve o električnim automobilima 9. i 10. septembra u Novom Sadu
električni auto

Električni automobili

25.08.2021. 19:18

Sve o električnim automobilima 9. i 10. septembra u Novom Sadu

Na Novosadskom sajmu će 9. i 10. septembra biti održana manifestacija “Electric Vehicle Days” na kojoj će se predstaviti najnovija dostignuća na polju razvoja električnih automobila i elektromobilnosti.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
-3°C
07.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve