Hronika
21.03.2023. 17:52
Beta

Aerodrom u Skoplju

Zaplenjen nakit vredan dva miliona evra: Srbin sakrio 43 kilograma zlata

zlato, nakit, sat
Izvor: Shutterstock

Carinici su na skopskom aerodromu kod srpskog državljana otkrili više od 43 kilograma zlatnog nakita i zaplenili ga.

Direktorka carine Severne Makedonije Slavica Kutirov je na konferenciji za novinare izjavila da se zaplenjeni zlatni nakit procenjuje na oko 2,3 miliona evra i istakla da se radi o rekordnoj zapleni.

"Juče u večernjim satima na međunarodnom aerodromu 'Skoplje', carinici su otkrili i zaplenili više od 43 kilograma zlatnog nakita. Ovo je rekordna zaplena zlatnog nakita, čija je vrednost procenjena na oko 2,3 miliona evra", rekla je Kutirova.

Kako je objasnila, "po prethodnim saznanjima i osnovanoj sumnji lice sa srpskom putnom ispravom, koje je stiglo redovnim večernjim letom iz Istanbula, upućeno je na detaljan pregled i pregled prtljaga".

"U njegovom koferu i ručnom prtljagu otkriven je raznovrstan zlatni nakit upakovan u najlonske kese, uključujući i nakit od belog zlata sa dijamantima sa priloženim sertifikatima. Ta osoba se prethodno bila uputila na zeleni kanal i nije prijavila tu robu", rekla Kutirova.

Državljanin Srbije i roba su, kako je istakla, "privremeno zadržani i trenutno se vodi istraga u koju su uključeni Odelenje za kontrolu i istrage i Odelenje za stručnu odgovornost Carinske uprave".

"O tom slučaju je odmah obavešten dežurni javni tužiolac radi sprovođenja daljih istražnih radnji", rekla je direktorka Carinske uprave Severne Makedonije Slavica Kutirov.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sakrili 100 kilograma kokaina u parmezan
kokain-hapsenje-shutterstock_1198679785.jpg

Italija

17.02.2023. 16:25

Sakrili 100 kilograma kokaina u parmezan

Lokalno javno tužilaštvo sa sedištem u Torinu pokrenulo je istragu protiv deset osoba nakon što su u koturovima parmezana pronašli sakriveno više od 100 kilograma kokaina.
Close
Vremenska prognoza
mist
15°C
28.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve