Hronika
27.05.2021. 15:05
Tanjug

U Rumuniji

Zaplenjeno 1,5 tona heroina

droga
Izvor: EPA / HOTLI SIMANJUNTAK

U operaciji, u kojoj je zaplenjena 1,5 tona heroina u rumunskoj luci Konstanca, učestvovali su organi reda iz Austrije, Belgije, Češke, Francuske, Nemačke, Mađarske, Holandije, Slovačke i Slovenije.

Evropol je saopštio da je podržao rumunsku policiju u razbijanju organizovane kriminalne grupe umešane u veliku trgovinu drogom.

U akciji sprovedenoj 19, 20. i 25. maja pretraženo je 12 lokacija u Belgiji, Mađarskoj, Holandiji i Rumuniji, uhapšeno je 10 osumnjičenih osoba - sedam u Belgiji, dve u Holandiji i jedna u Rumuniji i zaplenjeno 1.452 kilograma heroina, čija se vrednost procenjuje na 45 miliona evra.

Rumunske vlasti su pronašle i zaplenile heroin sakriven u dva kontejnera natovarena mermernim pločama. Pošiljka je stigla u rumunsku luku Konstancu sa Bliskog istoka. Belgijske vlasti su uhapsile još jednog osumnjičenog 25. maja.

Ova operacija je rezultat jednogodišnje istrage protiv visokoprofilisane kriminalne mreže umešane u krijumčarenje droge.

Zajednička operativna akcija širom EU, u kojima je učestvovalo 90 policajaca samo u Rumuniji, omogućena je brzom koordinacijom pravosuđa i koordinacijom pripadnika organa reda, uz podršku Evropola i Evrođasta, navedeno je u saopštenju.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Švercerske rute narkotika
Kokain zaplena

Balkan-tranzitno područje

22.05.2021. 12:10

Švercerske rute narkotika

Jadranske luke Bar i Drač glavne su pozicije za uvoz velikih količina kokaina, sakrivenog među pošiljkama voća i životinjske kože iz Latinske Amerike. Iz ovih luka kokain se dalje švercuje po Evropi, spakovan u posebnim bunkerima automobila i transportnih kamiona.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
39°C
19.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve