Iz drugačijeg ugla
03.01.2022. 21:05
R. E. / Businessinsider

Da li biste probali?

Jedan od najbogatijih ljudi na svetu ima neobičan hobi

Sergej Brin 3.1.2021.
Izvor: EPA / LAURENT GILLIERON

Kada je Sergej Brin osnovao "Google" 1998. godine, zauvek je promenio način na koji koristimo internet.

Nakon što je diplomirao matematiku i računarstvo, Sergej je započeo doktorske studije na Univerzitetu Stenford, gde je upoznao svog najboljeg prijatelja i suosnivača "Google"-a, Lerija Pejdža.

Tokom studiranja isprobao je različite sportove i zaključio da obožava gimnastiku, a vežbe na trapezu uskoro su mu postale opsesija.

Trapez
Izvor: Shutterstock

Čini se da cirkuski sportovi nemaju nikakve veze sa Brinovim poslom, ali kako se ispostavilo, vežbanje na trapezu pomoglo mu je da unapredi mnoge veštine koje su mu bile ključne za razvoj karijere.

Hobiji nisu samo zabavan način da provedemo slobodno vreme, već takođe povećavaju našu produktivnost, kreativnost, pamćenje i raspoloženje.

Tajni hobi Bila Gejtsa

Korisno i opuštajuće

Bil Gejts, 12. 10. 2021.

Korisno i opuštajuće

01.04.2024. 13:55

Tajni hobi Bila Gejtsa

Međutim, Brin ima još jednu važnu motivaciju da za vežbanje. Kako je napisao u svom blogu, 2008. godine je saznao da ima genetsku mutaciju koja povećava rizik od razvoja Parkinsonove bolesti.

"Ovo otkriće me je stavilo u specifičnu poziciju. Rano u životu sam saznao da postoje velike šanse da ću se razboleti, ali sada imam priliku da živim zdravo kako bih umanjio te šanse. Postoje dokazi da aktivno vežbanje štiti od razvoja Parkinsonove bolesti, a ja imam nekoliko decenija ispred sebe da se pripremim", napisao je Brin.

Budući da je multimilijarder, Brin je takođe u mogućnosti da finansijski podrži traženje leka za ovo oboljenje. Zajedno sa bivšom suprugom En Vojcicki, donirao je skoro 95 miliona dolara Fondaciji "Majkl Džej Foks" za istraživanje Parkinsonove bolesti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Njen hobi je otkrivanje lepe i zanimljive Srbije
Zlatar, Srbija

Tanja Vasojević

23.11.2021. 19:05

Njen hobi je otkrivanje lepe i zanimljive Srbije

Upoznaj svoju zemlju da bi je više voleo, kaže izreka koju je Tanja Vasojević, direktorka komunikacija Sektora za korporativne komunikacije u Delta Holdingu, ozbiljno shvatila i još ozbiljnije pretvorila u stvarnost. Svoje slobodno vreme provodi na veoma zanimljiv način – putuje Srbijom i svoja iskustva prenosi drugima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve