Oni su ponos Srbije
10.03.2023. 20:55
Beta

Aneta Perić i Ivo Božović

Istraživači iz Srbije najbolji u Evropi

Naučnici
Izvor: Shutterstock

Istraživač u oblasti farmacije Aneta Perić i Ivo Božović u oblasti neurologije dobitnici su nagrade na 9. konkursu International Medis Awards for Medical Research za vrhunska naučna dostignuća lekara i farmaceuta iz devet zemalja Srednje i Jugoistočne Evrope.

Predsednik komisije na konkursu Borut Štrukelj rekao je na dodeli nagrada da su istraživanja vrhunskih lekara i farmaceuta visokokvalitetna, inspirativna i izvor za poboljšanje zdravstvene zaštite.

Na konkurs je stiglo 238 prijava istraživača iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije, a nagrade su uručene u Ljubljani.

Uslove konkursa ispunilo je 185 prijavljenih, koji su naučno-istraživačke radove objavili u najprestižnijim naučnim publikacijama, a od 18 finalista devet je dobilo nagrade.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srpski istraživači izjednačeni sa evropskim, evo kako
Uspeh, nagrada, aplauz

"Horizont Evropa"

10.02.2023. 08:10

Srpski istraživači izjednačeni sa evropskim, evo kako

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija saopštilo je da će sporazum o učešću Srbije u programu Evropske unije Horizont Evropa - okvirnom programu za istraživanje i inovacije, koji je u četvrtak potvrđen u Skupštini, omogućiti Srbiji pristupanje budžetu Evropske unije za istraživanje.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve