Oni su ponos Srbije
31.01.2023. 12:51
R. E.

Korak ispred 300 timova

Studenti beogradskog Ekonomskog fakulteta najbolje rešili studiju slučaja

1
Izvor: Shutterstock

Studenti druge godine beogradskog Ekonomskog fakulteta Ilda Đukić, Mina Tomić, Petar Ilić i Mihajlo Šipić pobednici su međunarodnog takmičenja u rešavanju studije slučaja.

Takmičenje "High Bridge Global Case Competition 2023" realizovala je konsultantska akademija "High Bridge" sa sedištem u Dubaiju, koja se bavi pripremom kandidata za proces selekcije u vodećim konsultantskim kućama.

Na onlajn takmičenju je učestvovalo više od 1.000 učesnika raspoređenih u više od 300 timova, saopštio je Ekonomski fakultet.

1
Izvor: Proglas PR/promo

Sudije su iz prve runde takmičenja odabrale 16 timova za prolazak u polufinale među kojima je bio i tim studenata Ekonomskog fakulteta, sa zadatkom da osmisli i plasira on-boarding trening za novozaposlene pripadnike generacije Z.

Nakon uspešno savladanog polufinala i plasmana u finale, tim je prezentovao rešenje ispred panela ex-MBB konsultanata, a detaljna analiza i rešenje su ih doveli do prvog mesta.

Prema rečima Ilde Đukić, najveća prednost beogradskog tima je bio detaljan pristup uz opsežno istraživanje.

"Želeli smo da dodamo vrednost tako što nismo dali generalnu preporuku, već razradili detaljan plan njene realizacije, od samih veština do rasporeda aktivnosti i partnera sa kojima će akademija sarađivati kako bi integrisala veštačku inteligenciju u svoj program obuke", navela je Ilda Đukić.

Rekla je i da je sudije posebno oduševila detaljna analiza troškova, koja je, kako je ocenila sa kreativnošću rešenja i kvalitetom prezentovanja, na kraju donela pobedu.

"Potrudili smo se da učinimo obuku što zanimljivijom generaciji Z i adekvatnom za rad koji ih čeka na poslu", kazao je Mihajlo Šipić.

Dodao je da je zadatak zahtevao da bude predložene kreativno rešenje i da se izračunaju troškovi potrebni za njegovu realizaciju.

"Znali smo da će na takmičenju učestvovati studenti iz celog sveta tako da smo bili dodatno motivisani da što bolje rešimo studiju slučaja", rekao je on.

Takmičenje je bilo stresno, ali i zanimljivo. Tim je odlučio da se okupi na fakultetu i prezentuje zajedno u finalu, jer su zaključili da su jedni drugima podrška i da je timski duh najveća prednost.

"Bilo je pravo zadovoljostvo učestvovati na ovako zanimljivom takmičenju sa sjajnim timom i sigurna sam da je ovo početak našeg zajedničkog rada. Sjajna prezentacija sadržajna odgovorima na zadatu temu, ali i vizuelni prikaz bili su ključni faktori koji su nam doneli pobedu. Uspeli smo da impresioniramo sudije koje imaju izuzetno iskustvo", poručila je Mina Tomić, deo tima koji će uskoro početi sa novim pripremama za takmičenja koja ih očekuju u narednom periodu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Niški studenti osvojili drugo mesto u simulaciji suđenja
advokati, sudije, sud

"Moot Court"

23.12.2022. 23:20

Niški studenti osvojili drugo mesto u simulaciji suđenja

Studenti Pravnog fakulteta u Nišu osvojili su drugo mesto na trans-evropskom "Moot Court" superfinalu, takmičenju koje predstavlja simulaciju suđenja pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
27.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve