Oni su ponos Srbije
08.04.2023. 12:15
Promo

Hajde da navijamo...

Studenti Ekonomskog fakulteta na korak do finalne pobede!

1
Izvor: Privatna arhiva Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Studenti Ekonomskog fakulteta i članovi EKOF Case Study kluba plasirali su se u finale EMEA prestižnog takmičenja CFA Research Challenge.

U konkurenciju više od 130 timova obezbedili su mesto među 6 najboljih i predstavljaće našu zemlju u finalu EMEA (Europe, the Middle East and Africa) na kome će se takmičiti najbolji studenti svetskih poslovnih škola.

Tim "Outliers” koji čine Katarina Mitić, Bogdan Petrović, Andrej Gavrić, Luka Forgo i Vuk Gutović, predvodi akademski mentor prof. dr Dragan Lončar i Anastasija Lončarević, industrijski mentor iz kompanije KPMG.

1
Izvor: Privatna arhiva Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Zadatak na kome su radili tokom proteklih nekoliko meseci je vrednovanje akcije kompanije Fintel Energija a.d. Studenti su kao prvi korak pripremili izveštaj o procenjenoj vrednosti akcije u kojem su formulisali svoju investicionu tezu, a potom su pred stručnim žirijem branili svoju preporuku.

Takmičenje CFA Research Challenge je prestižno takmičenje iz oblasti fundamentalne investicione analize, koje svake godine na globalnom nivou organizuje CFA Institute. Ove godine takmičenje je održano online.

Finalno regionalno takmičenje EMEA biće održano 13. aprila što je put za plasman na globalno takmičenje.       

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zašto je baš 4. april Dan studenata
Studenti, fakultet

Da li znate?

04.04.2023. 09:09

Zašto je baš 4. april Dan studenata

Dan studenata Beogradskog univerziteta 4. april, obeležava se u znak sećanja na studenta Žarka Marinovića koji je stradao tokom studentskih demonstracija.
Close
Vremenska prognoza
light rain
22°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve