Oni su ponos Srbije
29.11.2023. 11:05
Beta

Juniorsko takmičenje

Bravo deco: Tri medalje za informatičare Srbije na Balkanijadi

medalje
Izvor: Shutterstock

Na 16. juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz informatike (Junior Balkan Olympiad in Informatics – JBOI), u konkurenciji 65 takmičara iz 13 zemalja četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je tri bronzane medalje, objavilo je Društvo matematičara Srbije.

Medalje su osvojili učenik Matematičke gimnazije iz Beograda Petar Banović, učenik Osnovne škole "Nada Popović" iz Kruševca – Pavle Damjanović i učenica osnovne škole "Sveti Sava" iz Kragujevca Irina Stanišić.

Član tima Srbije bio je i učenik Tehničke škole iz Čačka Andrija Nikolić.

Ta olimpijada je održana onlajn, od 25. do 28. novembra, domaćin je bila Severna Makedonija, a takmičenje učesnika iz Srbije je obavljeno u Računarskoj gimnaziji u Beogradu.

Ekipa Srbije, sastavljena od najboljih informatičara iz osnovnih škola odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete.

Vođe ekipe bili su Ognjen Nešković sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Milica Nastić iz Osnovne škole "Andra Savčić" u Valjevu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Bravo za mlade informatičare! Tri medalje za učenike iz Srbije
Uspeh, nagrada, aplauz

Informatička olimpijada

19.08.2022. 13:35

Bravo za mlade informatičare! Tri medalje za učenike iz Srbije

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu Jovan Bengin i Mateja Vukelić osvojili su srebrne medalje na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Indoneziji, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
03.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve