Politika
06.12.2018. 16:45
R.E./Beta

PREDSEDNIK SRBIJE RAZGOVARAO SA GENERALNSIM SEKRETAROM NATO: Vučić i Stoltenberg se dogovorili da budu u stalnom kontaktu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg dogovorili su se danas da ostanu "u stalnom i direktnom kontaktu", kao i da Vojska Srbije ponovo uspostavi svakodnevne kontakte sa snagama Kfora na Kosovu, kako bi razmenjivali informacije i pratili razvoj situacije.

Kako je saopšteno iz pres službe predsednika Srbije, Vučić je u telefonskom razgovoru "upoznao generalnog sekretara Stoltenberga sa problemima sa kojima se Srbija, a posebno srpski narod na Kosovu i Metohiji, suočavaju zbog iracionalnog poteza Prištine da uvede taksu od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, suprotno sporazumima i dogovorima".

Vučić je izrazio zebnju zbog namera Kosova da formira vojsku i opasnosti koje taj korak nosi po opstanak srpskog naroda na Kosovu i bezbednost Srbije, kao i po mir i stabilnost u regionu i "zahvalio generalnom sekretaru NATO na konstataciji da nije vreme za formiranje vojske Kosova, odnosno da namera Kosova da 'transformiše svoje bezbednosne snage u vojsku dolazi u pogrešno vreme'", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su se sagovornici ;saglasili da su očuvanje mira i stabilnosti od najvećeg interesa za Srbiju i ceo region.

Stoltenberg je "naglasio koliko ceni doprinos Srbije miru i stabilnosti u regionu" i izrazio zahvalnost Vučiću "za odličnu organizaciju vežbe pružanja pomoći u vanrednim situacijama, koja je sa 900 učesnika, bila najveća vežba te vrste do danas", piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve