Politika
17.01.2019. 17:10
R.E./Beta/Foto: Nemanja Jovanović/Arhivska fotografija

Vučić zahvalio Putinu na podršci nezavisnosti i teritorijalnom integritetu Srbije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na podršci nezavisnosti i poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije i preneo mu da Rusija uvek može da računa da će u Srbiji imati saveznika.

Vučić je Putinu u Palati Srbija rekao da je Beograd uvek mogao da računa na rusku podršku u medjunarodnim odnosima, kao i da Rusija, uprkos tome što je Srbija mala zemlja, može da računa da u toj zemlji ima saveznika. ; "Srbija i Rusija su iskreni prijatelji i hoću lično da vam zahvalim na tome što ste mnogo energije, truda rada, vremena i, ja bih se usudio da kažem i poštovanja i ljubavi, uložili u napredak srpsko-ruskih odnosa", rekao je Vučić.

On je rekao da trgovinska razmena dve zemlje napreduje, da se uvoz i izvoz povećava u ozbiljnim procentima ali da napreduju i odnosi u ostalim sferama društvenog života.

Vučić je rekao da ima prostora za napredak na području inovacionih i digitalnih tehnologija i zamolio Putina da pomogne Srbiji u projektu "Tačka ključanja", jer Beograd veruje da može da napravi jedan takav hab u Srbiji.

"Svi naši dogovori i sporazumu po pitanju infrastrukture, odnosi u energetici, ne samo da se razvijaju nego su na najvišem nivou. Vojno-tehničkom saradnjom smo veoma zadovoljni i hvala vam na trudu da pomognete našoj zemlji. Ako se sećate, a ja sam zbog toga veoma ponosan, pre šest godina smo uglavnom razgovarali o tome kako da Srbija vraća dugove. Danas Srbija nema probleme sa tim i vraća sve svoje obaveze na vreme i postala je pouzdan partner Rusiji", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
shower rain
11°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve