Scena
08.11.2023. 12:25
R. E.

Direktorka saopštila

Rešen status pozorišta "Boško Buha", kreće rekonstrukcija

Boško Buha ATA 22.3.2023.
Izvor: ATAIMAGES / Marija Mladjen

Direktorka pozorišta "Boško Buha" Maša Mihailović izjavila je da je zahvaljujući reakciji Vladi Srbije rešen status tog teatra i da su stvoreni uslovi za početak njegove rekonstrukcije.

Mihailović se zhvalila i Republičkom geodetskom zavodu na brzoj reakciji, kao i publici i kolegama na velikoj i iskrenoj podršci i budnom interesovanju.

Rekla je da je to zaposlenima u "Bošku Buhi" dalo motivaciju da nastave da rade još bolje i da istraju u nameri da generacijama koje dolaze omoguće još lepše trenutke uz njihove predstave, preneo je Tanjug.

"Na zadovoljstvo svih, sada je već izvesno da će ih u skorije vreme gledati u renoviranoj sali pozorišta 'Boško Buha, tamo gde ono pripada, u srcu Beograda, na mestu koje prepoznaju mnoge generacije naše publike", rekla je direktorka pozorišta koje svoje programe trenutno izvodi u Ustanovi kulture Vuk Karadžić.

Mihailović je dodala da je zadovoljstvo još veće kada znaju da je ovo postignuto zajedničkim snagama, i da je na najvišim instancama prepoznata potreba za jednom reprezentativnom institucijom koja se obraća najmlađim građanima ovog društva i na najbolji mogući način učestvuje u njihovom odrastanju. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Upravnik pozorišta: Teatar "Boško Buha" ostaje na Trgu Republike
1

Sastanak sa premijerkom

23.03.2023. 19:59

Upravnik pozorišta: Teatar "Boško Buha" ostaje na Trgu Republike

Upravnik beogradskog pozorišta "Boško Buha" Igor Bojović izjavio je posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, da taj teatar ostaje na trenutnoj adresi na Trgu Republike.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve