Scena
26.08.2021. 08:10
Tanjug/R.E.

Oproštaj od velikana

"Danas je preminuo moj otac Milan Gutović. Nisam spremna"

Lane Gutivić
Izvor: YouTube screenshot

"Danas je preminuo moj otac Milan Gutović. Nisam spremna. Nemam reči prikladne za ovaj trenutak. Na neke gubitke nikada ne možemo biti spremni. Počivaj u miru", objavila je na svom Facebook nalogu glumica i balerina Milica Gutović, ćerka glumca Milana Gutovića, koji je preminuo u sredu uveče.

Mnoge njegove kolege takođe su objavile na društvenim mrežama reči tuge i neveice. 

"Zbogom, mili prijatelju! Dragi Lane! Bio sam ponosan na naše prijateljstvo. Neponovljiv si … Nezamenljiv“, Hadži Nenad Maričić.

"Nikada se više nisam smejao nego u društvu sa tobom, dragi Milane. Počivaj u miru prijatelju“, napisao je reditelj Miloš Avramović, autor filma i serije "Južni vetar“.

Od popularnog Laneta oprostila se i glumica Branka Šelić: "Bio si mi najbolji prijatelj, moj najdraži drug. Mili, dragi Lane, hvala ti za sve“, zapisala je Šelić, koja je sa Lanetom igrala u mnogim predstavama, poput "Ko se boji Virdžinije Vulf“ u teatru Slavija ili "Sumrak bogova“ u BDP-u.

Mlađa koleginica Ana Sakić prisetila se zajedničkih projekata: "Mili moj, pozorišni kolega, preko 300 predstava odigranih u 'Ne šetaj se gola' i 'Ko se boji Virdžinije Vulf?', mnogo zajedničkih druženja, suza i smeha što na sceni, što privatno, mnogo naučenih lekcija u profesiji i životu, koje su me očeličile - ti si mi ih dao”, napisala je glumica.

Ona je zahvalila Lanetu što ju je naučio da se bori, da mu parira kao partnerka, da ga bude dostojna kao velikog glumca. A on ju je slušao kad god nije znao tekst predstave, što se desilo nekoliko puta, kako je zapisala u šali.

Dodala je: "Želim da se smejemo sada, kao što ti se publika smejala i klanjala, a to si jedino želeo... teško je i preteško prihvatiti da si otišao".

Istaknuti umetnik Milan Caci Mihajlović je bio kratak i jasan u svojoj poslednjoj poruci na Facebook profilu: "Jedinstveni Lane, neka je mir njegovoj duši u večnosti".

TV voditelj Zoran Kesić napisao je: "Danas nas je napustila legenda Lane Gutović. Iskreno saučešće porodici, a veliki je to gubitak i za sve nas koji smo ga poštovali i voleli. Bila nam je čast da ga upoznamo i ugostimo u našoj emisiji”, zaključio je.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbogom, Jaro: Fotoreporter kojeg su svi voleli i poštovali
Jaroslav Pap, 17. 8. 2021.

Jaroslav Pap

18.08.2021. 15:59

Zbogom, Jaro: Fotoreporter kojeg su svi voleli i poštovali

Nenametljiv, tih, veliki profesionalac i još bolji čovek - tim rečima su se od fotoreportera Tanjuga Jaroslava Papa oprostili brojni novinari, fotoreporteri i snimatalji, zajedno sa porodicom, na komemoraciji u Kulturnom centru Novog Sada.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
04.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve