Scena
22.09.2021. 23:05
R.E

Koncerti

Dobra vest za ljubitelje saksofona i violončela

Violončelo
Izvor: Shutterstock

Međunarodni festival klasične muzike "Čelo fest“ nakon osam godina pauze, biče održan u Beogradu na različitim lokacijama, od 25. do 28. septembra, u organizaciji CEBEF-a.

Kao manifestacija koja je tokom decenije postojanja ostavila neizbrisiv trag na muzičkoj pozornici ovog dela Evrope, "Čelo fest" ponovo otvara vrata muzičkih dvorana i učionica za sve ljubitelje ovog instrumenta i klasičnu muziku generalno, kao i za najbolje učenike i studente violončela.

Ovogodišnji Čelo fest sa podnaslovom "Buđenje“, posvećen je uspomeni na muzikologa Vesnu Kabiljo (1957 - 2013), koja je svojom energijom i entuzijazmom učinila da ovaj festival postane jedan od vodećih u ovom delu Evrope.

Ulaznice za gala koncert u prodaji su na blagajni Kolarca, a zbog trenutno važećih epidemioloških mera, broj mesta je ograničen.

saksofon, muzika
Izvor: Shutterstock

A kada se završi "Čelo fest" počinje Međunarodni festival saksofona “Belgrade SAXperience“ koji će  u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu trajati do 1. oktobra.

Koncerti u okviru programa manifestacije se održavaju uz propisane epidemiološke mere za suzbijanje širenja virusa COVID-19, zbog čega je broj mesta za publiku ograničen i rezervacije su neophodne.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Massimo Savić: Prvi put sam na Tašmajdanu i super je!
Massimo Savić

Koncert

19.09.2021. 01:41

Massimo Savić: Prvi put sam na Tašmajdanu i super je!

Da, stvarno je bilo super u subotu uveče na Tašu. Imali smo priliku da se uverimo u to da za dobar koncert nije važno koliko publike je došlo, već da su to oni koji će sa bendom na bini razmeniti energiju koja je neponovljiva.
Foto
Close
Vremenska prognoza
fog
5°C
17.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve